Tre uker til det braker løs i Risør

Oppladning til Risør Trebåtfestival er i full gang. Om knappe tre uker åpnes portene.

Publisert Sist oppdatert

HOVEBILDE: Trebåtfestivalen I Risør arrangeres for 29. gang i år. Fotos: Linn Krogh Hansen.

 For den nye festivallederen Odd Sverre Aasbø er dette debuten, og nervene er på plass lover han.

– Jeg merker forventningspresset, sier Aasbø. Dette er en festival som i år arrangeres for 29. gang. Det er klart at en slik historie setter et forventningspress. Man vil jo gjerne at årets arrangement skal føye seg inn i rekken av vellykkede festivaler.

 – Vi har en veldig viktig oppgave med å ta vare på vår kystkultur og maritime historie, sier han. Men vi er avhengige av mange for å få dette til. Både en stor gruppe frivillige, lokale klubber og foreninger og ikke minst en rekke ulike båtklubber og klasser. Sammen skaper vi et realt kystkultureventyr år etter år.

 – Selv om programmet for festivalen ligger klart, merker jeg nå at det er utrolig mange små detaljer og elementer som skal på plass. Da er det fint å ha med seg folk som har gjort dette før, sier han. Det er også lagt vekt på et sterkt fokus på formidling, tema og opplevelser under årets trebåtfestival. Årets festival byr på alt fra hyllest av krigsseilerne og emigrasjonen til Amerika, besøk av Jarle Andhøy og Tangerudbakken, til artister som Hellbillies, Jonas Alaska og Thom Hell. Dette blir stort, sier Aasbø.

Under årets festival vil publikum få oppleve Kon-Tiki som vil komme seilende inn Stangholmgapet til åpningen på torsdagen. – Dette blir en helt syk opplevelse, sier festivallederen. Dette blir garantert første og siste gang den berømte balsaflåten ankommer Risør. Når den i tillegg har med seg Thor Heyerdahl jr. som skal åpne festivalen, tror jeg dette blir er kjempeopplevelse, sier han.