"Christiane" av Drammen kjørte sjørøver tokt for barna hver dag.
RS 2 "Langesund" fra Bamble Kystlag med skipper Stein Sævik.
Klokken 2100 fires flaggene på hekken. Dette gjelder også for kanonjolla "Oster Riisøer". Flagget som signalgast Per Christian Giving og 3. kanonkulebærer Thor Walter Eriksens firer er dessuten dansk, noe som er helt i tråd med tiden ...
Signalgast Per Christian Giving og 3. kanonkulebærer Thor Walter Eriksen i "Oster Riisøer".

Været satte demper i Risør

Dårligere vær enn normalt preget besøkstallene under Trebåtfestivalen i Risør, som ble avsluttet i går.

Publisert Sist oppdatert

10- ÅRS JUBILEUM: Nina Wego og Johan Håkon Andreassen møttes under Risær Trebåfetsival for ti år siden.  I år var de tilbake uten egen båt, etter å ha seilt 10-meteren 2Solgang" i sommer.

Risør;

Til tross for at både fredag og søndag regnet bort oppsummerer festivalens styreleder Tove Esnault med at årets festival ble godkjent.

  – Det hele har gått rimelig bra, med god stemning, bra besøk, og mange båter. Vi håper festivalen går i balanse, men de endelige tallene foreligger ikke enda. Dessverre gjorde regnvær både fredag og søndag at vi ikke fikk de besøkstallene vi ønsket men alt sett under ett så er vi rimelig fornøyd, sier Esnault.

Lavere besøkstall

– De aller fleste vi har snakket med virker fornøyde, men besøkstallene har vært noe under det vi budsjetterte med. Men når man tar uværet på fredag og søndag med i betraktningen, så må vi være rimelig fornøyd tross alt. Men innholdet i årets festival er styrelederen strålende fornøyd med. Vi kan i år vise til en utrolig bredde i årets innhold. På dette området er vi kjempefornøyde. Så snart begynner planleggingen neste års festival, sier styrelederen.

Ny daglig leder

Hun ønsker ikke på det nåværende tidspunkt å gå ut med hva som kan gjøres bedre til neste år. Først må man roe seg ned og ta et par dager med ferie, så får man begynne å evaluere. I tillegg til dette må festivalen få inn en erstatter for festivalens daglige leder Jon Gløersen som gir seg nå. Denne prosessen starter i løpet av de neste par ukene.

– Uavhengig av dette virker det som om det blir festival også neste år. Den 29. i rekken, og vi vil fortsette den offensive linjen vi har kjørt de siste årene, sier Esnault.

Festivalen skal bli bedre og bedre, og ambisjonsnivået vårt ligger fast. Samtidig gjelder det å ikke vokse raskere enn man klarer. Så vi bør nok få enda flere hender til å hjelpe neste år slik at folk ikke sliter seg fullstendig ut. Men aller først vil jeg ha et par dager uten å tenke på trebåtfestival, avslutter en sliten men fornøyd styreleder.