Informasjon fra Bærum Seilforening

BEST: Ulrik Sandvig og Maj Kristin Hansen Borgen. Foto: Hrvoje Duvancic

Fire norske sniper i EM i Split

Snipe-interessen er på vei opp i Norge. Beste norske båt ble nummer ti, og tre av fire båter seilte for Bærum Seilforening.

Det var mange Snipe-seilere fra ulike land som benyttet seg av det Kroatiske mesterskapet som gikk dagene før EM, som en tune-up. Dette mesterskapet ble ikke seilt på den samme banen som under EM, så det var nok litt skuffende for noen. Men de neste dagene skulle likevel by på et mangfold av flotte opplevelser både på sjøen og på land. Det tok en drøy time å komme ut til banen. Men med så vakre omgivelser, var det en god anledning til å nyte bølger og vind.

Snipe-EM i Split startet i strålende sol lørdag 1. september 2021. Det ble seilt i alt åtte seilaser under fantastisk fine og varierte forhold. Det var også bra med vind og temmelig friske forhold med mye bølger, varierende strøm og store vindskift. I en av seilasene kullseilte 3 av 4 norske båter, i skjønn forening med flere andre. I 10-14 m/s var det litt dramatikk med noen båter som brakk masten og andre brakk roret. Dette var en påminnelse om hvor viktig det er med følgebåter og sikkerhet.

49 båter fra ni ulike europeiske land deltok i tillegg til USA. Her konkurrerte vi bærumsseilerne med snipeseilere av ypperste klasse. Beste norske båt ble Ulrik Sandvik og Maj Kristin Borgen med en fin 10. plass. De andre norske nådde opp til et par gode enkeltplasseringer, som vi var veldig fornøyde med. Det var mange av de spanske båtene som hevdet seg i toppen, likevel var det en amerikansk båt som vant overlegent med hele fire spikere! Det var Ernesto Rodriguez og Kathleen Tocke fra USA. Europamestere ble Jordi Triay og Cristian Vidal fra Menorca.

Plass Nasjon Skipper Mannskap Klubb Poeng
1USAErnesto RodriguezKathleen TockeMiami12
2ESPJordi Triay PonsC. Vidal carbonellMahon19
3ESPVictor Perez CamposJuan CarlosCMSAP30
10NORUlrik SandvigM. K. Hansen BorgenBærum74
17NORTotto HartmannReidar BerthelsenBærum103
24NORGarcia de la ConchaMarita ChristensenHorten143
27NORSteffen SkjonbergHege SandvenBærum179

Dette var på en tid da koronapandemien kanskje var på sitt laveste, heldigvis. Naturligvis var det noen som holdt en lav profil, så det ble flere tidlige kvelder. Under hele mesterskapet var det en veldig god sosial atmosfære, og det var en flott avslutning med premieutdeling og topp stemning.

Vi gratulere også Maj Kristin Borgen med en flott 2. plass i Snipe Dame VM i Sao Paulo, Brazil som var like etterpå. Hun seilte med en dyktig rorkvinne fra Kroatia; Marija Andela de Micheli Vitturi. Jentene er på fremmarsj i Snipe-klassen.

Påmelding til sommerleir

Vassholmen Sommerleir åpner i enda flere uker denne sommeren. Det blir optimistleir på Sarbuvollen, Feva og brett i Bruksveien, og den populære overnattingsleiren kommer tilbake til Ytre Vassholmen. Her får deltakerne bo og sove en uke, midt i Oslofjorden.

Påmelding på wakawaka.no

Norge har søkt om EM neste år. Det blir da arrangert av Åsgårdstrand Seilforening. Internasjonale mesterskap i Norge tiltrekker seg gode seilere. I det siste er det flere som har kommet til klassen. Blant annet Herman Horn-Johannesen og Stian Rørvik som skal seil seile i samme båt. Gode gamle storheter som Christian Dahl og Totto Hartmann med sin sønn Georg er tilbake i klassen etter mange års fravær.

Vi håper det kommer flere. Klassen er på vei opp i Bergen, Stavanger og i Kristiansund. Miljøet i Bærum Seilforening på Snarøya er fortsatt blomstrende med mye aktivitet og liv.

Reidar Berthelsen

Planlegging av ny sesong

Vinteren er tid for planlegging og budsjettering. Vi har vært så heldige å få støtte av Gjensidigestiftelsen til brettgruppen vår, så her blir det mye nytt og spennende utstyr. Videre håper vi å kunne gjøre en del oppgraderinger for både Feva og optimistgjengen. Samtidig trenger både brygger og eiendomsmasse sårt vedlikehold i de nærmeste årene.

Politikerne ligger heller ikke på latsiden om vinteren. Nylig ble det foreslått 25 knops fartsgrense akkurat der vi daglig har alt fra 20-50 unge seilere, en økning opp fra 15 knop. Dette ville skapt større farer for barn og unge som driver med vannidrett i området. Heldigvis fikk vi med oss dette, og etter at både Bærum Seilforening, Strand Kajakklubb og Bærum Idrettsråd sendte inn sterke meninger og et nytt forslag, ser det nå ut til at vi kan puste lettet ut og at en minnelig løsning er nådd, hvor vi får maks 5 knop i Holtekilen.

Så får vi håpe på at Covid ikke legger en like stor demper for oppstart av årets sesong som den har gjort i de to foregående årene. Jeg gleder meg til å se både store og små seilbåter på fjorden igjen snart.

Minner også om årsmøtet som er lagt til 17. mars, mest trolig foregå digitalt av smittehensyn.

Marius Ellingsen,

leder i Bærum Seilforening

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.