Informasjon fra Bærum Seilforening

Midtukeregattaer for storbåtseilere

Tur- og havgruppen i Bærum seilforening arrangerer to regattaserier: Maritim serieseilasen, med første seilas 11. mai, og Doublehanded Oslofjord, med første seilas 16. mai.

Tarjei Mo Batalden • Doublehanded Oslofjord er, som navnet antyder, seilaser med to personer ombord i hver båt. Disse seilasene arrangeres mandag ettermiddag og startområdet er utenfor Høyerholmen. Det seiles på faste merker og det er fire alternative baner. Regattaserien er terminfestet, inngår i shorthandrankingen og er fin trening for alle som tenker å seile shorthanded i lengre regattaer. Seilasene før sommerferien er 16. mai og 30. Mai, samt 20. juni. Etter ferien er det seilaser 15. august, 29. august og 12. september.

Maritim serieseilasen foregår i hovedsak i de nære omgivelser innenfor øyene i Vestfjorden, med start og innkomst utenfor Sarbuvollen. Seilasene arrangeres ukentlig. Banene går over faste, utlagte merker og er som regel ganske intense og spennende, med masse muligheter til å gjøre feil. Det er jo feilene en lærer av. Det er sju banevalg alt, beroende av vindretning og vindstyrke. Seilasene er selvfølgelig også åpne for seilere fra andre seilforeninger. Hensikten med seilasene er - foruten å ha det moro - å bli mest mulig fortrolig med egen båt for sikker og hyggelig turseilas, og å perfeksjonere seg i kappseilaser med tanke på deltagelse i større regattaer som Skagen Race og Færder’n.

Sesongen i gang

Sesongen har allerede startet for mange av våre seilere. Snipeseilere er observert på Mallorca, 29’ere har vært i Hyères og tilbringer påsken på Hankø. Optimistseilere har vært i Danmark og boltrer seg nå ved Gardasjøen. Storbåtseilerne tilbringer sikkert påsken med båtpuss.

Sakte, men sikkert våkner våre lokasjoner til live. Allerede har det vært utført dugnader, og flere skal det bli etter påske. Vi er takknemlige for alle som stiller opp og hjelper klubben.

Heldigvis har vi fått midler fra forskjellige støtteordninger i løpet av vinteren. Gjensidigestiftelsen har sikret at vi kan oppgradere mange av brettene slik at både nybegynnere og de som vil forsøke seg på foiling har godt utstyr. DNB Sparebankstiftelsen har også sikret at vi kan kjøpe et par nye Feva’er og nye seil. Dette er viktig for å kunne holde ungdom aktive i klubben. Flere andre klubber har nå gått til innkjøp av J70’er, og Bærum Seilforening ser på muligheten for finansiering av en slik båt.

Sist, men ikke minst: I år blir det Skagen Race igjen! Om enn to år forsinket, blir dette den 25. utgaven av seilasen. Så litt ekstra feiring vil det bli. Vi håper å se så mange som mulig på startstreken og i Skagen Kristi himmelfartshelgen.

Ønsker alle en flott, covid-fri sesong!

Marius Ellingsen,

leder i Bærum Seilforening

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.