Informasjon fra Bærum Seilforening

Sommerens store eventyr

Sommerleiren i Bærum Seilforening har de siste årene etablert seg som sesongens høydepunkt blant våre yngste medlemmer, og barn og unge i området. I sommer blir det som tidligere full aktivitet på brygga hele skoleferien.

Tarjei Mo Batalden Optimistseilerne er 50 deltakere på det meste. De holder til på Sarbuvollen. Brett- og fevagruppene holder til i Bruksveien, og er oppimot 30 deltakere. Gruppene møtes om morgenen, seiler på dagtid og avslutter på ettermiddagen. Onsdager drar alle på tur til Ytre Vassholmen, der seilerne også får møte de som er på overnattingsleir.

Overnattingsleiren ble startet for noen år siden etter stor innsats for å pusse opp og tilpasse klubbhuset på Ytre Vassholmen. Dette er nå overnattingsplass til over 20 deltakere når vi også bruker Nissen-hytta. Her er deltakerne hele uka fra mandag til fredag. Når alle gruppene møtes onsdager kan vi altså være godt over 100 seilere og trenere på øya.

For rekrutteringen til foreningen er også sommerleiren svært viktig. I år har det vært god plass på vårens nybegynnerkurs, men vi håper også å rekruttere til høstkurs. De siste årene har vi hatt suksess med dette, og har hørt lignede historier fra andre seilforeninger som til slutt har droppet vårkurs og satset alt på sommerleir med rekruttering til høstkurs.

Ta derfor ekstra godt imot både alle nye seilere og foreldre på brygga i august og de som har vært på sommerleir og er ivrige på å fortsette seileventyret.

En stor takk rettes fra sommerleiren til alle trenere, foreldre og frivillige som stiller opp for hvert år å kunne gjennomføre leir. I år ble det gjort mye arbeid like før leirstart, og det er stor iver særlig blant trenerne for å bidra.

Vårsesongen snart over

NM i optimist er gjennomført i Arendal. Et flott arrangement der flere Bærum-seilere gjorde det bra. Dette resulterte i deltagelse både i VM og nordisk mesterskap. Vi ønsker dem lykke til!

29’er gjengen gjør det også veldig bra. De har trent flittig gjennom vinteren og våren. Gode resultater nasjonalt og internasjonalt har ført til at flere skal seile EM, og Marie Stenhagen og Anine Skjæret Halstensen blir å se i VM! Stor takk til trenerne som har bygget opp et fantastisk bra miljø hos oss.

Takket være Gjensidigestiftelsen har vi mye nytt brettutstyr. Brettgruppen har vokst godt, og både unge og litt mer voksne brettseilere har strømmet til klubben. Feva-gruppen har i tillegg fått støtte fra Sparebankstiftelsen for innkjøp av sårt tiltrengt nytt utstyr. Vi vil takke stiftelsene for at de støtter aktivitetene våre.

Snipene gjør det også godt i inn- og utland, og storbåtgjengen har god oppslutning på sine serieseilaser med og uten mannskap.

Skagen Race er nettopp gjennomført. Det ble en heftig seilas igjen, dessverre med få båter som kom i mål. Jeg vil takke alle som bidro før, under og etter seilasen. Jeg ser hvor mye arbeid som legges ned for å få gjennomført et slik arrangement. Dessverre var antallet påmeldte ikke helt det vi hadde håpet på. Vi ser også at flere regattaer har synkende antall deltagere. Dette må vi finne årsakene til sammen. Kanskje SEILmagasinet kan gjennomføre en spørreundersøkelse?

Marius Ellingsen, styreleder Bærum Seilforening

Sam, Marie og Anine til VM

29’er-seilerne i Bærum har gjort det sterkt i det siste. Denne sommeren seiler Marie Stenhagen og Anine Skjæret Halstensen Youth Worlds i Haag, 8. - 15. juli. Vi ønsker dem og Neosdden-båten med Balder Støen og Emil Forslund, som har trent tett med Marie og Anine, masse lykke til! Sam Leikvang representerer Norge og Bærum i VM i optimist i Bodrum i Tyrkia 27. juni-7. juli.

Lykke til!

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.