Informasjon fra Bærum Seilforening

SKAGEN RACE: På vei inn om morgenen.

Endelig et flott Skagen Race

Etter år med både pandemi og veldig mye vær ble det noe vi kan kalle et normalt Skagen Race, selv med 17. mai var det over 80 båter som startet fra Holmestrand.

Ultrabanen, med over 20 startende, hadde en ekstra legg innom Jomfruland, noe som ga flere taktiske valg. 18 båter som startet fra Hals i Danmark var også en endring i forhold til tidligere år, og de danske seilerne ga gode tilbakemeldinger på regattaen.

Den ordinære banen fra Holmestrand til Skagen ble litt i lengste laget grunnet litt lite vind på slutten, men været var bra og utstyret holdt. Det var stor stemning i Skagen og en skikkelig premieutdeling, med både ordføreren og den norske ambassadøren til Danmark til stede.

Det blir ingen regatta uten frivillighet, og et stort team fra Bærum Seilforening, Sportspartner og sponsorene var med. Skagen Race er ikke bare en helg i Skagen, men flere hundre timer med dugnadstimer som legges ned i forarbeidet.

Neste år blir regattaen mer normal med start 8. mai, så velkommen tilbake alle sammen, både seilere, funksjonærer og sponsorer!

ARRANGØRER: Deler av arrangørstaben for Skagen Race 2023: Lars Wilhelmsen. Jan Erik Stensrud, Erik Lia, Lise Resvold, Espen Kuhle, Gro Guldahl, Christian Gundersen, Erik Poppe, Marianne Solbakken og Cecilie Bjargo.

Full fart på bryggen, men utstyret slites

Sommeren er fantastisk. Nå er det full aktivitet på bryggene, med både Snipe- og brettseilere, voksne, barn og ungdom i alle klasser, mens støtteapparatet løper rundt og hjelper som best de kan.

Det er nå utstyret blir brukt, men også nå utstyret slites mest. Det å vedlikeholde alt utstyret, og forvente at alt virker til enhver tid er komplisert når vi må bruke frivillighet til de fleste oppgaver.

Det er her du kommer inn – enten du er aktiv jollepappa/mamma, eller ikke er så aktiv lengre. Vi trenger et større team som kan hjelpe til, enten med å være «faddere» i følgebåter, eller være med i ringegruppen når noe må ordnes. Dette er alt fra større jobber til småoppgaver som kan utføres på en halvtime. Vi trenger også hjelp fra de av våre medlemmer som kan hjelpe oss med innkjøpsavtaler eller rabatter på utstyr – slik at vi får brukt hver seilkrone best mulig.

Ta kontakt med materiell@bseil.no eller leder@bseil.no På forhånd takk for hjelpen!

Åpen dag gir fulle brygger

Helgen 3. – 4. juni ble det arrangert åpen dag for nye unge seilere på Sarbuvollen. Det var stort oppmøte og barna fikk prøvd seg i både Optimist og RS Feva på en flott sommerdag. Veldig mange av de over 30 oppmøtte barna valgte å fortsette på nybegynnerkurs frem til sommeren – og mange valgte å melde seg på sommerleir.

Takk til trenere og frivillige som serverte pølser og vafler til både barn og foresatte.

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.

.