Informasjon fra Bærum Seilforening

BÆRUM: Optimister på vei mot første kryss under flotte høstforhold, med god vind og sol.

Høstens vakreste eventyr

Bærum Høstcup har blitt arrangert som Oslofjordens siste jolleregatta i over 60 år. Også i år ble dette en stor suksess, med stor bredde. Vi ønsker i utgangspunktet flest mulig velkommen og er åpne for nye klasser og i år så vi Contender for første gang.

VIDAR UTNE • 80 glade seilere fra sju seilforeninger stilte opp lørdag morgen. Kiosken var basert på «kostpris+-prinsippet» og gjorde at mange sløyfet egen matpakke på søndag til fordel for gode, nysmurte baguetter til nesten samme pris som fra eget kjøkken. Stor takk til kioskgjengen, som viste at fornuftige priser og bredt utvalg både gir langt høyere omsetning og mange brede smil - og fortsatt et greit resultat til slutt. Nystekte hamburgere og chiligryte var populært da seilerne kom inn fra vannet.

Ute på banen blåste det friskt, og etter litt ankertrøbbel (det er mye rart på bunnen mellom Bærumsøyene) kom regattaen i gang. Ivrige Optimist-seilere måtte noen ganger holdes litt tilbake med I-flagg etter tjuvstart, og flere lærte den harde veien hva det flagget betyr: Man må pent seile rundt startmerke eller startbåt om man er over det siste minuttet før start.

Både 29er og RsFeva klassen fikk mange gode seilaser, men utfordrende vindforhold gjorde at noen av lagene fikk badet en del. 

PREMIEUTDELING: U10-gjengen som seilte U12 på søndag. Bildet er fra premieutdelingen.
HØSTSOL: Optimist U10-klassen var den største klassen, her fra briefingen før de gikk ut lørdag.

Stevnekollisjon for Snipene

Det var dessverre ikke mange Sniper med på årets Høstcup. Litt av skylden må kanskje Mestrenes Mester-seilasene som NSF har lagt til samme dato ta, men Høstcupen var først ute med regattaer første helg etter høstferien, så vi får jobbe for å flytte Mestrenes Mester til en annen dato neste år.

Det var moro å se at veldig mange U10 (de yngste Optimist-seilere) presterte veldig godt på søndagen. U10 fikk tilbud om å kunne seile som U12 søndag, og mengden seilere lover bra for rekrutteringen videre. Vi gleder oss til å se alle disse gode, ivrige seilerne tilbake neste år.

Det å arrangere en slik regatta er viktig for seilforeningens drift, ikke minst når mange nye frivillige er med på å bidra både på vannet og på land, for å hjelpe til med alt fra kioskdrift til å legge om banen. Stor takk til alle de frivillige, og til alle som støttet regattaen.

Vinnerne av årets Høstcup

29er: Maud Mariann Myhre og Sara Skirstad Pollen, Bærum Seilforening

Snipe: Mads Truelsen og Tina Kopseng, Bærum Seilforening

RsFeva: Alma Hoddevik Steinfeld og Thilda Onsager, Bærum Seilforening

U10: Alle sammen!

Optimist U12: Isak Brænde Hogg, Nesodden Seilforening

Optimist U15: Sophie Caroline Myhre, Bærum Seilforening

Finnjolle: Christian Dahl, Asker Seilforening

Contender: Tobias Jokisch, Nesodden Seilforening

Hvor skal seilforeningen?

Hvor skal Bærum Seilforening som idrettslag? Hvorfor skal du være medlem? Hvordan skal vi vedlikeholde hus og materiell? Hva trenger vi av utstyr? Hva trenger vi av opplæring? Hva skal vi tilby de som ikke er medlemmer?

Dette og mange andre spørsmål jobber nå styret og sentrale ressurspersoner med for å forme strategi for de neste årene. Vi er et mellomstort idrettslag og kan ikke satse på alt, både økonomi, tilskudd, utstyr og ikke minst frivillige må «henge sammen». Dette er ingen enkel kabal, og vi må prioritere for å nå, beholde og glede dagens barn, ungdom, unge voksne og voksne i vårt nærmiljø.

For å vite hva du som medlem mener vil vi sende ut en medlemsundersøkelse på e-post i høst. Målet er å avdekke både hva du som medlem ønsker av seilforeningen, men også hva du kan – eller vil – bidra med. Det at dine barn ikke er så aktive, eller at du ikke har båt i år, er ingen hindring. Vi har oppgaver til alle, og ikke minst også mye utstyr som kan utnyttes bedre.

Seilforeningen har også tre anlegg med store vedlikeholdsbehov, samt et fremtidig seilsportssenter på Rolfsbukta, som dessverre fortsatt er langt unna realisering. Hvor vi skal fokusere midler og energi er en viktig del av denne prosessen.

Vi håper å kunne presentere en strategiplan for de neste årene til neste årsmøte – og frem til da, nøl ikke med å ta kontakt om du har gode ideer, vil bidra – eller mener vi kan gjøre noe på en bedre måte. 

God høst alle sammen!

Vidar Utne, leder Bærum Seilforening

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.