Møt norske barnefamilier på langtur

Fleksibelt skolesystem gjør det mulig å undervise på det blå hav. Aldri før har det vært så mange barnefamilier, mener langturseiler som også seiler med små.

Publisert Sist oppdatert

Vi kjenner til 12 langturbåter med barn i barnehage eller skolealder på vei sydover, forteller Silje Jansen Nybø til SEILmagasinet. Hun er med på en av dem, «SY Sira», en Hero 114 fra 80-tallet, kjøpt i 2017, og oppgradert for turen. Med om bord er tre gutter, Sverre på fem år og har sitt siste år før skolegang om bord, Åsmund på 8 år, og tar tredje klasse på havet, samt Trygve på 11 år som tar sjette klasse. 

Både Silje og mannen Ragnar har seilt over Atlanterhavet før, begge i 2003, Ragnar med «SY Rozinante» og Silje med SY Bris. De fant hverandre i Lisboa.  

– Jeg opplever at det er svært mange norske båter med barn, i hvert fall sammenlignet med andre nasjoner. Da vi seilte for 15 år siden traff vi bare en norsk båt med barn om bord, forteller Nybø. «SY Sira» befinner seg nå i Marina San Miguel på Tenerife. Her ligger båten sammen med en engelsk båt, og «S/Y TikiToo», alle var på langtur i 2003, og alle tilbake med barn nå 15 år etter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS