GÔTEBORG: Det er lite seil å se på Båtmässan, men godt med utstyr for seilere.

Tid for harryhandel og båtmesse i Göteborg

Ikke før dønningene fra stormessen i Düsseldorf har lagt seg, kan kommende sesongs båtnyheter beundres i Göteborg. Svenska Mässan er som vanlig først ut av de skandinaviske messene og holder åpent til og med 12. februar.

Publisert Sist oppdatert

De fleste av Båtmagasinets lesere nøyer seg med å lese om alle båtene som lanseres på den gigantiske Boot i Düsseldorf. Men et større antall nordmenn besøker messen i Göteborg fysisk, kanskje kombinert med litt harryhandel på grensen?

Tre års fravær

Etter tre års opphold er årets utgave av Svenska Mässan fyldigere enn på mange år. 200 utstillere med over 300 båter er på plass. Ifølge det svenske bladet Båtliv er det 30 verdens- eller skandinaviapremiere å se i hallene. Men det er lite med seilbåter. Det meste av båt er mindre motorbåter. Det er båtutstyr som har lokket norske seilere til denne messen opp gjennom årene.

Fremtidens båtliv

Båtlivets grønne omstilling er også viet mye oppmerksomhet. 8 februar blir det et halvdagsseminar Fremtidens fritidsbåthavn med seminar og paneldebatt og hva som rører seg innen elektrifisering.

Satser stort i år...

– Selvsagt påvirkes bransjen av usikkerhet i verdenøkonomien, men man skal huske at båtinteressen økte kraftig under pandemien, sier messesjef Jacob Ryder til svenske Båtliv.

– Da var det tilløp til trengsel på sjøen med, mange nye aktører. Utstillerne på årets messe staser stort, og det er helt klart messen i Göteborg er en viktig arena for båtinteresserte og er en markering for starten på sesongen og et nytt salgsår. Det er rett og slett herlig å være tilbake med stor kraft etter et langt opphold, sier Jacob Ryder.