KNS

J/70 I SOLNEDGANG: Grundig og KNS’ J/70 låres i Monaco 2017.
J/70 I SOLNEDGANG: Grundig og KNS’ J/70 låres i Monaco 2017.
INTERNASJONALT: Glade J/70-seilere fra KNS i Monacos vinterserie 2017.
INTERNASJONALT: Glade J/70-seilere fra KNS i Monacos vinterserie 2017.
2018: Vigo er base for ivrige J/70-seilere i 2018, med EM til sommeren
2018: Vigo er base for ivrige J/70-seilere i 2018, med EM til sommeren

J/70 Båtpool - du seiler – KNS gjør jobben

KNS Båtpool er for deg som vil bruke mest mulig tid på sjøen, uten å bekymre deg for vedlikehold og oppbevaring. Den kjedelige delen av jobben gjør KNS.

Publisert Sist oppdatert

For 400 kroner får du en nypolert og regattaklar J/70-seilbåt til disposisjon sammen med seilvennene dine.

400 kroner er mindre enn du betaler for et halvdagskort i Hemsedal skianlegg, en god middag på Aker brygge, eller en halv parkeringsbot i Oslo. For den samme summen kan du seile J/70 utfra Dronningen i en hel måned.

Båten ligger klar, så du må bare melde deg inn i KNS båtpool, booke tid i kalender­appen, møte opp på brygga, heise seil, og seile ut på fjorden. Når du er ferdig, seiler du inn igjen og tar opp båten. Alt av vedlikehold, lagring og annen tidkrevende båtjobbing, fikser KNS for deg.

Delta i spansk eliteserie

Som medlem av KNS’ båtpool kan du dessuten ta med seilvenner og reise til Vigo i Spania, hvor KNS har liggende en J/70 gjennom hele vinteren. Her arrangeres en lang vinter- og vårserie med helgeregattaer, som avsluttes med åpent spansk mesterskap og EM i J/70 i juni.

Som båtpool-medlem kan du dermed prøve deg i regatta blant seilere i verdensklasse, mens resten av Norge måker snø.

I fjor vinter hadde KNS en båt i Monaco, der tre forskjellige lag fra KNS deltok i serien fra november til mars. Det var til sammen fire regattahelger, én per måned.

Tirsdagsregatta og trening. Det er likevel når vårblomstene titter frem at det virkelig braker løs, med faste tirsdagsregattaer og treninger. Resten av ukedagene kan du booke en båt når som helst og dra ut på fjorden.

KNS arrangerer også Grundig Cup, og her kan seilere fra båtpoolen naturligvis melde seg på. I tillegg er det en rekke skandinaviske seiler­aktiviteter du kan delta på som medlem i båtpoolen. Har du hengerfeste på bilen, kan du selv kjøre med J/70-en på slep til regattaer, enten det er i Norge eller utlandet.

Raskest voksende klasse

J/70 er en av de mest spennende sportsbåtklasser i verden, og også den klassen som øker raskest. KNS har derfor truffet spikeren på hodet når avgjørelsen om å satse på J/70 ble tatt for et par år siden.

Den viktigste grunnen til å bli med er likevel menneskene du treffer i miljøet. Kjønn og alder har aldri vært viktig i seiling. Det er kompetanse og ambisjonsnivå som gjelder. I seilerpoolen vil du møte likesinnede, uansett hvilken kompetanse eller ambisjon du har.

Enten du allerede har ditt eget seilteam, eller er alene og har lyst til å bli med noen andre, er KNS’ båtpool perfekt å melde seg inn i.

Er du ivrig nok, blir du fort en råtass på vannet hvis du ikke er det fra før.

Høres dette fristende ut? Ring eller send mail til båtpool-ansvarlig Karl Kjørstad i KNS og be om å bli med på en prøvetur. Karls mailadresse er [email protected].