Båtutstillinger 2018

Sjøen for alle nærmer seg, men det fins flere

Hele året arrangeres det båtutstillinger verden over, men for norske seilere er høsten, vinteren og tidlig på våren den mest aktuelle tiden.

Publisert

De fleste nordmenn kjenner Sjøen for alle, som arrangeres av Norges Varemesse på Lillestrøm i mars. I glanstiden på 1980-tallet samlet utstillingen over 120 000 båtfolk, mens besøket i de senere årene har ligger rundt 25 000. De siste årene har forhandlerne i Leangbukta i Asker gått sammen om en storbåtmesse i samme periode.

I mai er det en rekke mindre messer langs hele kysten, der Sørlandets Båtmesse og Tønsberg Boat Show er blant de mer kjente. Også i Ålesund og Sandnessjøen er det tradisjon for båtmesser på denne tiden.

Sommeren er en roligere tid på utstillingsfronten, men når ferien er over, starter messene igjen. Båter i sjøen på Aker brygge i Oslo første helg i september har vært vekst de siste årene. Her lanseres noen av 2018-nyhetene også fra internasjonale produsenter. Cannes Yachting Festival følger som regel uken etter, og er en populær møteplass for de rike og vellykkede som har råd til tøffe og store båter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS