SEILBÅTER: Hallberg-Rassy dominerer utstillerlisten på Oppet Varv

3 x verdenspremierer på Öppet Värv

Fredag åpner dørene til det som blir en av få båtutstillinger i høst.

Publisert

Med Båter i sjøen og messer i Sverige og Finland avlyst på grunn av Covid-19, så blir det begrenset mulighet for å se nye båter denne høsten. Unntaket er Öppet Värv på Ellös i Sverige som befester sin posisjon etter å ha fått konkurranse fra båtmesse i Marstrand de siste årene. Messen markedsfører seg med å være Skandinavias største seilbåtmesse.

20 seilbåter

Öppet Värv arrangeres på Hallberg-Rassys verftsområde, og av de 20 utstilte seilbåtene er åtte av dem fra Hallberg-Rassy, fra 31 til 57 fot. Mest spennende blir det å se Hallberg-Rassy 400, en ny modell som akkurat er ferdig. Hallberg-Rassy 50 vises også frem for første gang, en modell som egentlig skulle hatt verdenspremiere under messen i Dusseldorf i januar.

Arcona viser frem to modeller hvor 385 har verdenspremiere. Dette er en oppgradert 380 med ny cockpit, nye vinduer og en rekke andre justeringer.

NY: Arcona 385 har verdenspremiere,
NY: Bavaria C38 har skandinaviapremiere.
NY: Hallberg-Rassy 400 har verdenspremiere.
NY: Hallberg-Rassy 50 har verdenspremiere.

Under produksjon

Det er full fart hos Hallberg-Rassy og inne i produksjonshallen står det 20 båter under bygging i størrelse fra 31 til 57 fot. Aller flest er det av 44-foteren hvor det er seks båter av denne modellen. Det er også en 400 og en 50 i produksjon som gir en unik mulighet for å inspisere båtens kvaliteter.

Utstillingen er i år utvidet med en dag, og arrangeres fra 27. til og med 30, August. Utstillingen er gratis.

VERFT: Det er mulig å studere 20 Hallberg-Rassy båter under produksjon.