SEILBÅTER: Plastbåter, og særlig gamle seilbåter, utgjør en stor andel av båtene som blir samlet inn for destruksjon, ifølge Handelens Miljøfond

Samlet inn over tusen båter

I samarbeid med Kambo Marina, Eco-fiber og Viking gjenvinning har Handelens Miljøfond samlet inn over 1000 båter til destruksjon – så langt i år, melder TV2.

Publisert Sist oppdatert

Til TV2 sier daglig leder Cecilie Lind i Handelens Miljøfond at ambisjonen var 500 båter. Status per august er altså det dobbelte, som er mer enn målet for hele 2022. Ifølge Handelens Miljøfond er det ingen sikre tall på hvor mange vrakbåter som ligger rundt i landet.

Ifølge TV2 dreier det seg hovedsakelig om plastbåter, og svært mange gamle seilbåter.

Daglig leder Cecilie Lind kaller omfanget et stort miljøproblem, og er bekymret for mikroplasten som slipper ut når båtene brytes ned.

– Vi har ingen tid å miste, sier ordfører i Nesodden kommune, Cathrine Kjenner Forsland (Ap) til TV2, og uttaler videre at kostnadene med å fjerne båtvrakene ofte ender opp hos kommunen.

– Nesodden har hatt 85 aktive båtvraksaker de siste tre årene. Det er kostbart, sier Forsland til TV2, og tar til orde for et obligatorisk båtregister.

INNSAMLING: Lekteren fra Kambo begynner å bli et vanlig syn i Oslofjorden. Her samles det inn båter til hugging på vårparten.

.