Test fra arkivet: Bavaria 35 Match

35 MATCH: Stor cockpit stjeler litt inneplass, men gjør det mer behaglig å seile.

Vellyket regattabåt fra Bavaria

For ikke mer enn hva en ny Drake koster kan du få en moderne regattabåt som også fungere utmerket til tur. Den minste Matchen er kanskje den mest vellykkete fra Bavaria.

Publisert Sist oppdatert

I 2004 fikk vi både seilt Bavaria 38 Match i Skagen race, samt testet 35 og 42 Match like etter. Alle disse modellene solgte bra i Norge, men en kjedelig konstruksjonsfeil i 42-foteren gjorde at en slik båt mistet kjølen, og en person mistet livet. I Norge ble alle båtene fikset kjapt. Vi opplevde også at 35-foteren hadde vel mye duk, og vi seilte med en kryssfokk i stede for genua i moderat vind. I Norge fikk 35-foteren montert på en tyngre kjøl. Match-serien til Bavaria var ellers svært gode båter, men produksjonen varte ikke lenge. Slike båter dukker stadig opp på bruktmarkedet, og er gode kjøp for alle som liker raske seilbåter.

Jeg må innrømme at jeg ble litt glad i denne båten. Med en pris som også yngre mennesker kan ha råd til, kan dette være en båt som rekrutterer neste generasjons seilere. I Sverige satses det på egen entype-klasse, og den tanken er ikke utenkelig i Norge heller. I Tyskland skal denne båten brukes under Swedish Match-turneringen.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER