Informasjon fra Norsk Bavariaklubb

BAVARIA: «Spirit» er en modifisert Bavaria C38, og blitt brukt i regattaer i 2021-sesongen.

Erfaringer fra nye Bavaria C38 Sport

Bavaria Båt Norge spekket en turbåt til regattamaskin. Prosjektet har gitt verdifull erfaring.

Bavariaklubben har med spenning fulgt med på hvordan det har gått med den nye Bavaria C38 Sport med navn «Spirit» som Bavaria Båt Norge (BBN) har fått testet på regattabanen sist sommer. Klubben tok derfor kontakt med Claes Eliasson i BBN for å få noen tilbakemeldinger.

– Hva er målsettingen med nye C38 Sport?

– Vi har i samarbeide med With Marine/North Sail og Cossutti Yacht Design, tatt fram et konsept som retter seg mot seilere som ønsker den beste kombinasjon av komfort og performance.

– Hva er det som skiller «sport»-utgaven fra en standard C38?

En renere og letter båt uten plattform, cockpitbordbord, baugpropell og teak. Dette gir lavere vekt,

En tur/performance seilgarderobe fra North Sails. Altså en oppgradert seilgarderobe med konvensjonelt storseil.

Oppgradert løpende rigg og dyneema akterstag.

Den dagen man kun seiler tur så konverter man enkelt til en ren cruising båt.

– Hvilke arrangementer har dere deltatt på hvordan har det gått?

– Vi har seilt 5 regattaer med gode resultater da spesielt i litt krevende forhold, med bla seier i Asker Rundt på korrigert tid og en 5. plass (3. med nytt målebrev) i Færdern NOR-Rating

– Hvordan er denne båten å seile, sett opp mot mer rendyrkede regattacruisere?

– C38 er en relativt bred og tung båt, dette gjør att vi ligger litt etter på kryss i lite vind men i alle andre forhold har vi seilt fortere enn rene regatta cruisers.

– Bavariaklubben har sett at «Spirit» har stilt med svært kompetent mannskap og god seilgarderobe. Hvor krevende vil det være for en bavariaeier med familien som mannskap å oppnå gode resultater?

– Som med mye her i verden så har man en innkjøringsperiode, en av grunnene til at jeg valgte et erfarent mannskap er for at vi skal kunne dele våre erfaringer med den sportslige familien som ønsker enda mer moro på sjøen. En oppgradert seilgarderobe blir kronen på verket, men man trenger absolutt ikke være regatta millioner for å oppnå resultat med C38 Sport

– Hva mener du er den sterkeste siden ved C38 Sport?

– Kort fortalt, kan jeg fortelle at vi bruker den store fokka opp i hele 10m/s. Dette er vi forundret over, men vi har oppdaget at båten trives veldig godt med å ha god kraft i forseilet, samtidig som vi skal være aktive i å trimme storseilet flatere og flatere etter hvert som det blåser opp. Båten blir da en fryd å styre. Dette er en klar fordel i regatta. For turseileren betyr det at styringen oppfattes som en øvelse man mestrer godt, selv for den uerfarne seiler. Også autopiloten gjør da en god jobb hvis man skulle ønske å slippe roret.

Som avsluttings info har vi surfet i 13 knop på moderate bølger i Oslofjorden.

– Hva er neste ambisjon?

– Vi skal også seile arrangementene som går av stabelen i Oslofjorden 2022. For den som ønsker litt større båt så hjelper vi gjerne til med å sette opp en C42 sport, avslutter Claes.

Jan Iverin, Claes Eliasson

Klubbens aktiviteter 2022

Planene for klubbens aktiviteter i 2022 er stort sett lagt. Hovedelementene videreføres fra tidligere år, men med noen nye innslag. Det kan være krevende å finne temaer og foredragsholdere for medlemsmøte, men tilbakemeldingene vi fikk på spørreundersøkelsen på Facebook tidligere i år er til god hjelp. Men, vi mottar med glede flere innspill.

Vi planlegger for fysiske medlemsmøter, men vi har anskaffet utstyr for å streame, slik at de også blir tilgjengelig digitalt for hele landet.

I begynnelsen av februar ble det holdt et medlemsmøte om seiling i hardt vær. De videre planene i øst er:

• Medlemsmøter 8. mars, 20. april, 26. september, 25. oktober og 29. november

• Handlekvelder hos Maritim Båtutstyr, Slependen 27. april og 28. september

• Riggsjekk 14.-15. mai

• Fjordtreff 18. juni

• Bavariatreff i august (sannsynligvis Horten. Dato ikke avklart)

Det er et ambisiøst program og det kan bli endringer. Informasjon blir lagt ut på hjemmesidene og Facebook. Invitasjoner og påminnelser blir sendt på e-post og/eller SMS.

Årsmøte er 30. mars. Vi søker kontakt med medlemmer som kan være interessert i å engasjere seg i styret eller andre oppgaver i for klubben. Se annonse på klubbens hjemmeside: www.bavariaklubben.no. Avdeling vest har sitt årsmøte 23. februar.

I skrivende stund arbeider styret med en medlemsundersøkelse for å få tilbakemeldinger og innspill til videre utvikling av klubben. Vi håper på mange svar fra medlemmer i hele landet.

Vi ser frem til en ny, fin sesong og til å møte nye og gamle Bavariavenner på klubbens aktiviteter og langs kysten.

Svenn Erik Forsstrøm, leder i Norsk Bavaria Klubb

FRA SEILFORENINGENE

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.