C45: 45-foteren er alt på vannet, og blitt seilt av forhandlerne.

Bavaria med to nyheter

Bilder av ny 45-foter er alt lekket. Verftet overrasker med en ny 50-foter i tillegg. 

Publisert Sist oppdatert
DESIGN: Det er Maurizio Cossutti og Alessandro Ganz som har tatt over fra Farr med å utvikle Bavarias seilbåter.

Nå begynner det å bli fart på C-serien til Bavaria. Det startet med Bavaria C57 på messen i Dusseldorf i januar, og ett år etter blir denne fulgt opp av en større modell og to mindre. 45-foteren og 50-foteren vil passe bedre inn i det norske markedet. 50-foteren har en skroglengde på 14,99 meter, en cm innenfor kravet om kystskipper. 

Moderne skroglinjer

Bavaria C45 og Bavaria C50 er skåret ut av samme lest, og har mye til felles med C57 som SEILmagasinet var å seilte i Kroatia i april. Det er Maurizio Cossutti og Alessandro Ganz som står bak det nye formspråket. Designerne har også tegnet modellene til More Boats, samt en del raske ORCi regattabåter. De to nye modellene har fått et moderne formspråk, har har et skrog som vi ville definert som en regattabåt for en del år tilbake. Skroget har stor bredde, og bredden er ført tilbake til hekken, noe som gir stort volum. Designerne har ikke gått like ekstremt som Jeanneau og Beneteau, som også har breddet ut forskipet kraftig, på sine nye modeller. 

Bavaria følger trenden og har utviklet nyeheten for bruk med selvslående fokk. 

Også vinsjer og fall er ført tilbake til rormannen, og gjort at hyttedekk er helt rent. 

I mange versjoner

Det som blir interessant er Bavarias nye versjoner av disse modellene. Du kan få dem i tre ulike utgaver, Holiday, Style eller Ambition. Holiday er den enkle versjonen, mer som Bavaria du kjenner i dag. Style er et begrep som verftet alt har innført. Her er det mer utstyr, og mer påkostete detaljer.  Enda mer spennende blir Ambition-versjonen. Denne skal appellere til de ivrigste seilerne. Dette blir sportsversjonen. bÅten skal både gå høyere og fortere på kryss enn standard versjon.  I pressemeldingen står den beskrevet med baugspryd og sort mast. Håper også at seil og dekksutstyr er oppgradert. 

 

En haug av innredninger

Du kan gå deg vill i alle utgavene. Interiøret kan du få levert i tre utgaver, standard mahogany, lys eik, eller valnøtt. 

Både 45 og 50-foteren kan leveres med hele 8 ulike innredningsløsninger. For private er tre lugarer mest aktuelt. Da er det to store bad på 45-foteren, og to store ogg ett lite på 50-foteren. Til og med 45-foteren kan leveres med fem lugarer, men da bare to bad, aktuelt for charter. 

Badet forut er todelt. Byssa har tradisjonell L-løsning. 

Begge modellene får også digre vinduer i skroget, samt muligheter for utebysse.

Båtene vil bli lansert under messen i Dusseldorf i januar. 

MODERNE: Nye stilen til Bavaria har enda større fokus på seilegenskapene.
BESTSELGER: C45 med tre luagarer og to store bad vil nok slå best an her hjemme.
C45: Innredningen til Bavaria C45 før en tradisjonell planløsning. Her i lys eik.