Bavaria-gutta, Westmar og Asker båtservice til finale

Seks lag stilte opp i dagens match race-seilaser for seilbåtbranjsen i RS Elite-båter under Båter i sjøen. I morgen klokken 11 begynner finalene i Sandvika.

Publisert

STORT BILDE: Arrangøren Flying Start stilte med eget lag, men måtte på samme måte som co-arrnagør Seilas se seg slått ut i den innledende runden. Bilde t.h: Torgeir Hagen fra Westmar jubler over å ha slått ut Normar.

Sandvika;

Dagens innledende runder i match race-regattaen for båtbransjen i RS Elite-båter forgikk under svært rolige vindforhold, og den opprinnelige planen om å seile tre runder på pølsebanen ble etter første løp kortet ned til to. Først ut var Sigurd Parman, Are Wig og Sjur Klafstad fra Lunde Båt, som seilte mot arrangøren Flying Starts tre mann store mannskap.

Litt seriøst

Til tross for den minimale vinden skapte båtene action allerde før start. Da båtene, som begge ville presse seg over startlinjen på lesiden oppdaget at de plutselig befant seg faretruende nær hverandre og startbøyen, endte det med et aldri så lite kræsj og 360 for arrangørbåten. Bavaria-gutta kunne derimot seile rett ut og la dermed grunnlaget for seieren. Ettersom de hadde meget god margin på konkurrenten da de nærmet seg mål foretok de også en 360. «For da har vi gjort det, i tilfelle den andre båten vil levere protest», kommenterte Bavaria-gutta. For regatta er som kjent regatta, og litt seriøs må man jo være, selv i en høyst uhøytidlig seilas som dette..

Ujevn ballast

Neste par ut var Normar og Westmar, som fikk gleden av å prøve RS Elite-båten i enda mindre vind enn sine forgjengere. Even Larsen fra Normar hadde med seg to personer om bord, mens Westmar-båten kun stilte med Torgeir Hagen og Tommy Bergmann. Om det var den manglende ekstra ballasten som gjorde utslaget og sendte gutta på vestsiden av fjorden videre til finalen skal være uvisst, men Torgeir og Tommy er uten tvil superklare for finalen i morgen.

Feil side

Også i det tredje og siste paret var det ujevn fordeling av ballasten, ettersom Asker Båtservice stilte med to personer og Seilas med tre. Sistnevnte, som i den særdeles svake vinden ble liggende å drive på feil side av startstreken, kan desverre ikke skylde på bare ballasten for at båtservicegutta rakk å runde merket før vi klarte å karre oss over startlinjen. En dårlig beregning av kurs og storseiltrim rett før den allerede mikroskopiske vinden løyet, noen få  sekunder før start, gjorde sitt til at vi faktisk var superfornøyde over å ta innpå halve forspranget da vi endelig fikk karret oss ut av startområdet og fikk litt bør.

Ingen liker å tape, men dette var jo bare gøy.... eller hva?

Vi gleder oss allerede til å se finalene i morgen...Og ifølge rykter er vissnok enkelte av lagene allerede i ferd med å legge strategiplaner for å redde seieren i morgen formiddag. Da møtes Lunde Båt, Asker båtservice og Westmar til dyst igjen.

Powered by Labrador CMS