SEILNORGE – NORSK BAVARIA KLUBB:

ALDEN: Neste års Bavaria-treff på Vestlandet vil bli forsøkt lagt nord for Bergen.
ALDEN: Neste års Bavaria-treff på Vestlandet vil bli forsøkt lagt nord for Bergen.
HØSTFEST VÅGEN: Mange ankommer høstfesten sjøveien.
HØSTFEST VÅGEN: Mange ankommer høstfesten sjøveien.

Tidenes seilsesong mot slutten

Etter tidenes varmeste og tørreste sommer er tiden kommet for å legge båtene i opplag.

Publisert Sist oppdatert

Her på Vestlandet lar de fleste båtene ligge på sjøen hele året. Noen pakker inn båtene og andre bruker båten også om vinteren.

26. september arrangerte klubben temamøte i Bergen Seilforenings lokaler på Hjellestad. Tema for kvelden var riggvedlikehold og orientering om planen for tur i vesterled til sommeren. Fridtjov Bergmann fra Nautic Charter kom for å snakke om vedlikehold av rigg, furlexer, vinsjer med mer. Vår egen Per-Ørnulf Dæhli snakket om tur i Vesterled sommeren 2019. Hele 35 medlemmer møtte opp på dette arrangementet.

Styret i vest har også begynt å tenke på neste års arrangementer. Vi leter nå etter en havn for Bavaria-treffet som vanligvis finner sted første helg i juni. Vi vil prøve å finne et egnet sted nord for Bergen slik at det blir lettere for våre medlemmer i Sogn og Fjordane å delta. Vi vil også prøve å få til et par temamøter tidlig på året, ett av dem sammen med årsmøtet.

Når dette leses har Bavaria-klubben i Hordaland & Sogn og Fjordane hatt sin årlige høstfest. I år som mange ganger tidligere ble festen holdt i Bergen Skipperforenings tradisjonsrike lokaler på Vågsalmenningen, ikke langt fra Vågen i Bergen. Flere av medlemmene seiler inn til Vågen og har gjerne både vorspiel og nachspiel om bord.