BAVARIA 50: Die Yacht var med å seile båten som antagelig ble leid ut til sabotørene skal sprengte Nord Stream.

Yachten i Nord Stream-sabotasjen skal ha vært en Bavaria

Det er die Yacht som skriver dette, og det tyske seilbladet har god kjennskap til fartøyet.

Publisert Sist oppdatert

Det er Bavaria Cruiser 50 «Andromeda» som er identifisert som fartøyet som fraktet en en gruppe på fem menn og en kvinne som skal ha utført sabotasjen som sprengte den russiske rørledningen til Tyskland.

Huller i teorien

I følge tyske medier ble «Andromeda» chartret fra et Breege-basert charterselskap ved bruk av falske pass og lastet med eksplosiver. Båten gikk ut fra Rostock 6. september, og skal ha returnert til Wieck auf dem Darß, men dette kan neppe stemme i følge Yacht. Havna er for grunn for 50-foteren. Senere har dette blitt rettet til Wiek, som ligger nord på øya Rügen.

Die Yacht spør seg også om det i det hele tatt er mulig å frakte fire dykkere inkludert utstyret deres, andre deltakere og alle eksplosivene på en Bavaria 50 - og hvordan sprengladningene deretter ble senket ned i vannet på gjerningsstedet uten kran.

2010: Bavaria 50 Cruiser ble lansrt under messen i Duseldorf i 2010.

Godt kjent båt

I 2015 ble en flåte av charterbåter flyttet fra Flensburg til Rügen, en operasjon som engasjerte nesten 150 seilere. En av båtene var «Andromeda», og det var om bord i denne at die Yachts filmfotograf var med. Det var en seilas uten dykkere og eksplosiver.

Bavaria Cruiser 50 ble lansert i 2010. Den er konstruert av Farr. Båten ble i 2014 oppgradert og navnet Cruiser 51.

OPPSLAG: Die Yachts oppslag om «Andromeda».

.