Test fra arkivet: Bavaria 42 Cruiser

GODE SEILEGENSKAPER: Bavaria 42 Cruiser oppviste gode seilegenskaper da båten ble prøvd i Middelhavet.
GODE SEILEGENSKAPER: Bavaria 42 Cruiser oppviste gode seilegenskaper da båten ble prøvd i Middelhavet.

Vellykket fornyelse

Med Bavaria 42 Cruiser sjøsatte det tyske Bavaria-verftet en helt ny generasjon turbåter. Båten viser at de har vilje og evne til å utvikle og forbedre de populære båtene.

Publisert Sist oppdatert

For 11 år siden dro Henrik Hansen til Mallorca for å seile Bavaria 42 Cruiser. Testen ble publisert i SEILmagasinet 4-2005, over fire sider. 2005 var men tid da Lunde Båt solgte flere hundre seilbåter fra Tyskland. 42-foteren satte en ny standard. Mer høyde og bredde. Båten ble en stor suksess i Norge, og en en svært aktuell bruktbåt.

Et mer moderne design, mer komfort og ikke minst forbedrete seilegenskaper er de vesentlige forandringene i Bavaria 42 Cruiser, som var den første av en ny generasjon turbåter fra det tyske verftet. I disse dager er den nye serien komplett.

Bavaria-båtene blir bygd etter samlebåndsmetoden, og dét kommer kundene til gode i form av billigere båter. Derfor var det befriende å prøveseile Bavaria 42 Cruiser, som viser at verftet ikke kun er fokusert på å optimalisere samlebåndet, men også produktet. Den nye Bavaria-båten er blitt mer lettseilt, den akselererer bedre og ikke minst har den fått bedre rorbalanse. Kritikken vi har hørt fra Bavaria-eiere, er at de tidligere modellene har en uvane med å broache i mye vind på bidevind. Denne meget vanlige uvanen merket vi ingenting til i Bavaria 42 Cruiser. Tvert i mot var 42-foteren meget nøytral på roret, og jeg måtte faktisk av og til gi roret litt ekstra trykk med storseilet. Det hører med til historien at den båten vi prøveseilte, var utstyrt med en Seldén rullemast med et standard storseil med negativ kappe. Dette betyr at hele seilsenteret er flyttet litt fremover, og for å få en god balanse må storseilet skjøtes en tanke hardere enn normalt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS