BB11 mesterskap til far og sønn Pettersen for tredje år på rad

Til tross for liten regattatrening i år forsvarte Jørn og Eivind B. Pettersen (bildet over) BB11 mesterskapet de vant ifjor og i forfjor. Sølv og bronse ble avgjort i siste seilas idag

Publisert

Med fire 1. plasser, én 2. og én 3. som tellende var den gamle Soling-kjempen fra Brevik Jørn Pettersen og sønnen Eivind suverene i årets mesterskap, Trebåtmesterskapet 2009 i Kragerø Seilforenings regi. Det blåste friskt alle de tre dagene, og særlilg idag, da arrangøren måtte flytte banen inn på Bærøfjorden, var det til tider i friskeste laget. For mesterne fra 2005 og 2006 Runar Borge og Kjell Klevjer Aas kunne det gått ganske ille da festet til aktestaget løsnet på den siste lensen og undervantet ble dratt ut av talurittlåsen. Da spøkte det for masten, og skipper Borge så ingen annen mulighet enn å droppe seilene og ta imot slep hjem. Dermed rød sølvmedaljene til Bjørn Nilsen ogh Morten Th. Ziimarseth som avsluttet mesterskapet med sin andre seier. De to hadde samme poengsum, men Nilsen/Ziimarseth hadde flere førsteplasser.

- Det er mye morsommere å seile i en klassisk trebåt med mange båter på startlinjen, en å seile i en LYS klasse der det ikke blir i nærheten så tett og spennende, sa norgesmester Jørn Pettersen etter regattaen. - Folk er også litt rausere mot hverandre i disse trebåtregattaene, og fremfor alt er det hyggelig å kunne seile sammen med sønnen, min sa Pettersen.

De tre beste lagene var alle fra Brevik. Først på 5. plass kom beste Kragerøseiler, Grethe Halvorsen og Trond Jørgensen som også måtte se svenskene Urban og Rikard Ristorp foran seg på resultatlisten. 6. plassen gikk til et annet Kragerø-lag, Harald Nilsen og Tor Lønnerød.

Roger Karlsern og Trine Vik fra Brevik ble norgesmester i Kragerøterneklassen, foran Bjørn Hestangen og Hanne Kristensen, mens bronsen gikk til Odd Truld Jørgensen og Jesper Jørgensen, bagge fra Kragerø.

I Koggklassen som ikke hadde nok deltakere til å kvalifisere til NM, men måtte nøye seg med klassemesterskap, gikk seiren til Brevikseilerne Øyving og Hanne Ingebretsen samt William Hansen.

Powered by Labrador CMS