Test fra arkivet: First 34.7

NY PUNKT SYV: Bénéteau har utvidet sin .7-serie med First 34.7. Dette er den første i serien med baugspryd.
NY PUNKT SYV: Bénéteau har utvidet sin .7-serie med First 34.7. Dette er den første i serien med baugspryd.

Frisk ny .7

Sail Fast – Live Slow står det på t-skjorten til Bjørn Lofterød. Vi har ikke stor tro på at han lever sakte, men at han har mulighet til å seile fort i den nye First 34.7, er vi sikre på. Vi ble med den nye Farr-designete .7 båten fra Bénéteau på en prøvetur.

Publisert Sist oppdatert

Beneteau skapte gikk et hakk mer ekstremt med 34.7 da den ble lansert for 15 år siden. Jon Amtrup dro til Son for å seile Bjørn Lofterøds nye First, en test som ble publisert i SEILmagasinet 5-2006 over fire sider. Båten er fremdeles farlig på regattabanen og søsterbåten «Lethe» fra Moss er alltid i toppen av shorthandedregattaene.

Det første som slo oss da vi så båten ved brygga i Son, var at den så forfriskende nett ut blant alle de store båtene. Med sine 35 fot havner den raskt i lillebrorklassen – i vår stadige hang til å kjøpe større og større båter. Men First 34.7 føyer seg veldig pent inn i rekken av båter i medium størrelse som appellerer til seilere med mer sans for seilglede enn hytte til sjøs. Dette er vårt møte med den nye båten.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER