FIRST: Seascape blir nå First, og vil bli markedsført som Beneteau.

Seascape blir First

Beneteau vekker liv i kjent merkevare etter oppkjøp.

Publisert Sist oppdatert
SPREK: Seascape 18 testet under tøffe forhold i Nederland i 2009.

I sommer ble det kjent at Benetau kjøpte opp 60 prosent av aksjene av Seascape, ett lite slovensk verft som har hatt stor suksess med spreke og enkle seilbåter. Verftet ble startet av to slovenske MiniTransat-seilere, som ønsket slike egenskaper i en enkel seilbåt, og skapte Seascape 18. Båten ble testet under tøffe forhold i Nederland i 2009.

Fire modeller

Seascape har sakte men sikkert utvidet modellserien, og finansiert satsningen ut av salg. Seascape 27 ble lansert når de hadde solgt 100 18-fotere. I 2016 ble det lansert en 24-foter, og i vinter kom det en jolle på 14-fot. Det har også vært snakk om en større båt, men det er en kostbar utvikling for ett lite verft.

Med ny finansiering vil det ikke overraske om utviklingstakten vil øke. SEILmagasinet var ute å seilte med Seascapes faste båtkonstruktør, Sam Manuard, som bare gliste når jeg spurte ham om dette.

Ny forhandler

Rett før båtmessen droppet den ned en e-post til Giramar fra Beneteau med prisliste på fire ukjente First-modeller. I disse dager blir Seascapes båter vist frem som Beneteau First i Newport, USA. Beneteau har i lengre tid vært usikker på om hva de skal gjøre med deres kjente merkevare, etter at produksjonen av First 30, 35, 40, 45 og 50 ble lagt ned etter fall i etterspørsel. First ble gjenfødt i fjor som en oppgradert versjon av Oceanis 51.1, og blir også tilbudt som oppgradering på nye Oceanis 46.1.

 

LEDELSE: Seascapes adm. dir Andra? Mihelin, Seascape daglig leder Lidija Zaletel, daglig leder av Beneteau Gianguido Girotti, Seascape teknisk sjef Kristian Hajn?ek