Oceanis-versjon av First Yacht 53

Oceanis Yacht 54 blir andre modell i Beneteaus luksus-serie, men er gjenbruk av en First.

Publisert Sist oppdatert
PLANLØSNING: Oceabis 54 mot First 53 nederst. Bare salongen skiller.
PLANLØSNING: Oceabis 54 mot First 53 nederst. Bare salongen skiller.

Beneteau strømlinjeformer produksjonen, og benytter samme skrog til flere modeller. Nå dukker First Yacht 53 opp med nytt dekk, og nye spesifikasjoner som en Oceanis som har et utrykk mer som First, enn som Oceanis Yacht 62, første modell i Oceanis Yacht-serien. Oceanis Yacht 54 er en mer interessant modell enn 62-foteren, ikke bare på grunn av størrelsen, men også fordi nyheten har noen interessante løsninger.

Som First, så er det superyacht-designerne Roberto Biscontini og Lorenzo Argento som står bak linjene og stylingen.

Mer tur

Du kan få de nye Oceanis-modellene i First Line-utgaver. Det er en versjon med dypere kjøl og høyere mast. Oceanis Yacht 54 er egentlig en Firts Yacht i Oceanis Line-utgave. Det meste av innredningen er lik, men i andre materialer. Det er to versjoner, begge med tre lugarer, men med tre eller to bad. Versjonen med to bad har en større bysse, akkurat som First. På First er det en stor dyp sofa på styrbord side, og en trang sittegruppe på babord. På Oceanis er dette byttet, som gjør at flere enn fire kan spise middag sammen.

Den nye Oceanis-versjonen veier 1,1 tonn mer, og har også lavere mast og mindre seilareal.

Den nye 54-foteren kan leveres proppfull med elektroniske hjelpemidler som Beneteaus nye «Ship Control»-system som binder sammen båtens elektronikk via en felles grensesnitt. Dock & Og tilleggingssystemet er på utstyrslisten, og det er også Harkens automatiske seiltrimsystem.

Ulikt dekk

Den store forskjellen mellom First og Oceanis er dekket. Oceanis Yacht har targabøyle, slik at skjøtet ikke kommer i cockpit. Cockpiten er også mer møblert, og det er mindre plass rundt styreposisjonene. Plassen for komfort er prioritert fremfor seilhåndtering.

Dekket er også en videreutvikling fra First. Det er mulig å gå ut av cockpiten akter, og rundt rormannen, slik på Sun Odyssey, men i stede for en helning i dekket, er det trinn på Oceanis. Første trinnet er ved styreposisjonen, og andre trinn rett foran masten.

Båten har en diger jollegarasje.

DataOceanis Yacht 54First Yacht 53
LOA17,16 m17,16 m
Skrog15,98 m15,98 m
Bredde5 m5 m
Dybde2,5 m2,5 m
Vekt16600 kg15500 kg
Ballst4500 kg4500 kg
Mastehøyde24 m25,8 m
Storseil83 kvm87 kvm
Fokk70 kvm79 kvm
BYSSE: Med to bad blir byssa gedigen. Bak kartbordet er det plass til å slappe av etter å ha trykket en hel dag på elektriske knapper.
BYSSE: Med to bad blir byssa gedigen. Bak kartbordet er det plass til å slappe av etter å ha trykket en hel dag på elektriske knapper.