Brettsamling – Camp Kvalvåg

BRETT: Samlingen ga godt utbytte på tross av rolige vindforhold.
BRETT: Samlingen ga godt utbytte på tross av rolige vindforhold.
SOSIALT: Camp Kvalvåg bidrar til trivsel og godt samhold i brettgruppen.
SOSIALT: Camp Kvalvåg bidrar til trivsel og godt samhold i brettgruppen.

Nydelig høstvær og lette vinder

Årets Camp Kvalvåg ble gjennomført 4.–7. oktober på Kvalvåg Seilsportsenter på Stolmen i Austevoll.

Publisert Sist oppdatert

FRA SEILFORENINGENE

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.

Kvalvåg ligger helt ute i havgapet og gir gode muligheter for skikkelige vestlandsforhold med store bølger og mye vind. Det var dette vi håpet skulle møte oss på samlingen, men vi fikk i stedet nydelig høstvær med sol og lette vinder.

CAMP KVALVÅG: Rolige forhold.
CAMP KVALVÅG: Rolige forhold.

Trener Maria Mollestad og hennes «assistent» Sebastian Wang-Hansen klarte allikevel å sy sammen et strålende opplegg for de syv seilerne som deltok. Deltakerne var Even Midtgaard, Nils-Henrik Lind, Albertine Lind, Mathilde Elise Lind, Arvid Einan og Martin Hope fra Bergens Seilforening. I tillegg var det veldig hyggelig å få besøk av August Landmark fra KNS.

For de eldste seilerne er campen sesongavslutning, mens det for de yngste BIC-seilerne er en viktig oppkjøring til VM som går av stabelen senere i høst. Even, Albertine, August og Nils-Henrik skal alle delta på dette mesterskapet som går i Cadiz i Spania.

Like viktig som det sportslige denne helgen er det sosiale programmet. Seilerne bor i det flotte gamle huset på Kvalvåg der de må klare seg selv på alle måter. Måltider må lages og ryddes opp etter, klær må tørkes og peisen må tennes. Dette gir godt samhold i en gruppe med seilere fra 15 til 20 år. Når det ikke er lenge til alle går hver til sitt med studier og liknende, er det slike helger som sørger for at miljøet ikke går i oppløsning.

Nytt av året var den «seilende assistenten» Sebastian. I tillegg til å være Norges OL-håp i RS:X og derfor et stort forbilde, gav han trener Maria super hjelp på fjorden. Når Marias gode tilbakemeldinger kan demonstreres av en seiler, er det enklere å kopiere for de andre. Teori omsatt i praksis på fjorden er gull verdt for denne gruppen.

Med supre forbilder som Maria og Sebastian vil ungdommene våre lære mye om hva som kreves både sportslig og holdningsmessig for å bli god.