Brettseiling

Norgescup-turene er gull verdt

Kristi Himmelfartshelgen var alle brettseilerne i Bergens Seilforening i Stavanger for å delta i sesongens første norgescup. Seilerne våre reiste ned med trener Maria Mollestad og foreldre som støtteapparat, klare for å teste formen etter en lang treningsperiode i vinter.

Publisert

Lørdag var første regattadag, og med veldig varierende vindmeldinger var det en spent gjeng som rigget opp på morgenen.

Da vi ankom banen var det skiftende fralandsvind på cirka 5–10 meter per sekund. Det ble ganske tidlig klart at den seileren som kom seg godt ut i starten og var observant nok til å holde seg i trykkene, var den som kom først i mål.

Det var krevende forhold og kunne gjerne blåse 9 meter per sekund på ene banehalvdelen og 4–5 meter per sekund på den andre, så her gjaldt det å seile smart og følge med hva som skjedde foran seg på kryssen og hva som kom bakfra på lensen.

Om kvelden dro flere av seilerne inn til sentrum der vi møtte flere andre og spiste middag sammen. En kjekk sosial kveld og en god avrunding på en fin dag.

Søndag var det igjen ny vindretning og ikke fullt så mye vind som på lørdagen. Fire race som vekslet mellom rene pumperace og litt mer røffe forhold og power-pumping, ble gjennomført. Vinden var også denne dagen veldig varierende i styrke, men trykkene var noe mer langvarige og ikke fullt så lokale på hver sin banehalvdel.

Nils-Henrik Lind hadde god fart og viste hvor viktig det er å få med seg trykkene og å seile smart i forhold til resten av feltet, samt pumpe mye. Han seilte inn til fire spikere, og vant dermed første norgescup. Even Fuhr Midtgaard pumpet seg inn til 3. plass, en god start for NC-sesongen 2019. Albertine Lind endte på en 4. plass og seilte jevnt over veldig bra hele helgen, med sprukne blemmer på hendene som bevis på god innsats.

Alt i alt var det en flott helg i Stavanger med mye bra seiling, effektiv racing og mye sosialt og gøy. Brett-Norge er ikke så stort, så disse helgene, når vi alle møtes igjen på fjorden, er gull verdt både seilmessig og sosialt. Stort sett var det bare blide seilere hele helgen, og det var godt å være i gang med NC-sesongen 2019.

Powered by Labrador CMS