Norges Idrettsforbund

Seilte inn med spinnakeren satt

Berit Kjøll følte vinden i ryggen før valget av idrettspresident. Spinnakeren bar såvidt.

Publisert Sist oppdatert
IDRETTSPRESIDENT: Berit Kjøll på fordekket.
IDRETTSPRESIDENT: Berit Kjøll på fordekket.

Berit Kjøll har seilt de siste 35 årene, mest for rekreasjonens skyld, men også regatta. Hun husker de årlige dameregattaene som viktige og miljøskapende. Idag er det mest seilturene som gjelder og til sommeren går turen nordover til Lofoten, der hun og mannen har seilbåten liggende.

– Seilingen i nord er makeløs, sier Kjøll som fremhever mulighetene for å kombinere seiling og skigåring på spektakulært vis.

Om hennes interesse for seiling vil komme seilsporten til gode vil tiden vise. Hun har god dialog med Seilforbundet og ser frem til å samarbeide med de dyktige fagpersonene her.

En av idrettsforbundet viktigste oppgaver er å senke terskelen for inntreden i idrett og sørge for at talentene blir i sporten. Seiling har spesielle utfordringer ved at investeringer i båt og utstyr er kostbart og bare begynnelsen på eventyret. Reiser til regattaer og trening verden rundt er ressurskrevende. Før seilerne kommer under forbundets vinger, er det foreldrene som må ta regningen. Det eliminerer mange, og det samme gjelder også i andre idretter. Her har forbundet en stor oppgave, og det er en viktig sak for Bert Kjøll er å få momsen bort fra frivillig arbeide. - Det ville gi oss penger tll bedre formål, sier hun.

Hør Mikkel Thommessen intervju med den nye idrettspresidenten her.

 

Sea & Ski
Sea & Ski