Berthelsen klar for første VM i RC44

Når det første offisielle VM for RC44 starter på Lanzarote til uken er Lasse Berthelsen sentral ombord på båten som til nå holder 2. plass over sesongen.

Publisert

Det offisielle ISAF godlkjente VM for RC 44 starter ved Puerto Calera på Lanzarote 11. oktober. Mesterskapet som kan følges "live" med Virtual Eye, varer frem til 16. Dette blir årets høydepunkt i RC 44 klassen, med alle de best seilerne på plass. Blant dem er hollandske Peter Heerema med Ray Davies som taktiker og Lasse Berthelsen på storseilet. Deres «No Way Back» ligger på delt 2, plass i sesongmesterskapet, bak BMW Oracle, men likt med Torbjørn Tørnqvists Artemis og Chris Bakes «Team Aqua». Ray Davies sier at laget har lagt opp til omfattende trening i dagene før mesterskapet med seiltesting og oppfrisking av manøvrene. - Vi vet vi kan vinne denne regattaen, sier han. - Det er bare å få til hver enkelt seilas. Vi ser virkelig frem til dette, sier han. 13 båter deltar i mesterskapet og det er ny deltakerrekord.

 

To nye lag stiller til start på Lanzarote: «Synergy Russian Sailing Team» og «Peninsula Petroleum» fra Spania. - For oss er det en flott anledning til å være med i det første VM for RC 44. Vi forventer ikke gode resultater ettersom vi har hatt liten til til forberedelser. Vår hovedmål er derfor å gjøre det bra i USA senere i høst,  sier Maxim Logutenko fra Synergy

 

Virtual Eye og Technosound skal produsere "live" dekning med kommentarer på engelsk fra Seahorse-journalisten Dobbs Davis.

RC 44 er nest siste regatta i RC 44 Championship som avsluttes med Oracle RC 44 Cup i Miami fra 7. til 12. desember.

 

Sammenlagt i RC 44 2010 SEASON CHAMPIONSHIP etter fire regattaer, en strykning:

 

1. BMW ORACLE Racing (USA), 6 p

2. Team Aqua (UAE), 7 p

3. Artemis (SWE), 7 p

4. No Way Back (NED), 7 p

5. 17 (USA), 11 p

6. Team Sea Dubai (UAE), 13 p

7. Katusha (RUS), 17 p

8. Ceeref (SLO), 19 p

9. Islas Canarias Puerto Calero (ESP), 24 p

10. AEZ RC 44 Sailing Team (AUT), 28 p

11. Mascalzone Latino (ITA), 34 p

 

Powered by Labrador CMS