– Beste forhold i manns minne

104 båter stilte til start i Vestfjordseilasen fra Norskot i Steigen til Kabelvåg i Lofoten.«Pulverheksa» med skipper Kenneth Lauritsen vant årets pokal.

Publisert

DRØMMESEILAS: Vestfjordseilasen 2009. Alle fotos: Knut Hagen /Bodø seilforening.

.

Olav Taraldsen i Bodø seilforening beskriver årets Vestfjordseilas som den beste noen sinne når det gjelder vær og vindforhold.

– Det var en fantastisk seilas. Selv seilte jeg med Amalian som vant TUR3 noe vi er godt fornøyd med. Vi stod med spinnaker på 120 grader stort sett hele veien over fjorden. Holdt kurs lengre nord enn de andre og tjente stort på det.

 

For første gang følte jeg at jeg hadde god tid til tidsutregninga ettersom alle båtene var inne før kl 15, sier Taraldsen.

 

– Jubelen stod i taket ombord hos skipper Kenneth Lauritsen i det han seilte forbi den ene etter den andre båten før målgang i Kabelvåg. De var klar over at de kom til å vinne klassen, men kunne ikke vite om de greide storeslem og også ta Vestfjordpokalen. De endelige resultatene viste at de greide det med god margin, skriver Taraldsen på Bodø SF sin hjemmeside.

I den minste klassen vant «Caro II» med skipper Finn Arne Brenna knepet foran Kai Linde i «Lærke». I den mellomste LYS-klassen var det Asbjørn Øverås som viste at han også behersker nybåten og med det ble det seier til «Havhesten».

I største LYS klasse var «Pulverheksa» utilnærmelig og vant med stor nok margin til båt nummer to, til å sikre seg Vestfjordpokalen.

I fembøringsklassen ble «Heggvin» med høvedsmann Ronald Nikolaisen vinner.

Se her for flere resultater og klikk på billedspeseilasen for å se bildene fra seilasen, som er tatt av Knut Hagen i startbåten «Adelante».

Powered by Labrador CMS