KAN FORSVINNE: Båtopplagsplassene i Bestumkilen må kanskje vike for landkrabbene.

Nytt byråd lover erstatningsplasser

Det nye byrådet i Oslo lover erstatningsplasser for opplagsplassene i Bestumkilen dersom Skøyen bygges ut.

Publisert Sist oppdatert

- Båtforbundet (KNBF) svært glad over en båtvennlig byrådsplattform i Oslo, sier Stig Hvide Smith i en pressemelding. KNBF har fulgt fremleggelsen av den politiske plattformen for det nye byrådet i Oslo, og er svært glade for at plattformen er tydelig på båtfolkets plass i byen.

Var fortvilet

– Vi har vært gjennom en periode, der vi har opplevd at båtlivet i Oslo har vært svært utsatt, sier. Hvide Smith. Ved vedtaket for noen uker siden om full utbygging på Skøyen uten erstatningsplasser for de mange opplagsplassene som ville fjernes, var vi fortvilet, sier generalsekretær i KNBF Stig Hvide Smith. - Med denne nye byrådsplattformen ser vi en vilje til å sikre båtlivet i Oslo for nye generasjoner, og det er veldig bra, fortsetter Smith.

Stig Hvide Smith i KNBF i Bestumkilen
FULLT GJENNOMSLAG: - Vi har fått fullt gjennomslag, sier Stig Hvide Smith i KNBF.

Sikrer erstatningsplasser

Om Skøyen/Sjølyst båtopplag står det i byrådsplattformen til Høyre og Venstre i Oslo at «byrådet vil sikre erstatningsplasser dersom båtplasser og opplagsplasser på Skøyen brukes til byutvikling».

– Dette er utrolig bra, og vil sikre at båtlivet i Oslo fortsatt kan være for alle. Et helt båtmiljø i Oslo trekker nå et lettelsens sukk, sier Stig Hvide Smith. 

Videre står det i byrådsplattformen at «byrådet vil legge til rette for et aktivt båtliv blant annet ved å sikre båt – og opplagsplasser i regi av de kommunale båtforeningene».

Vil samarbeide med båtforeningene

– Dette viser at det nye byrådet vil samarbeide med våre foreninger, og det er vi veldig glade for. De mange frivillige som driver foreningene i dag ser frem til et godt samarbeid med Oslo kommune for å sikre folk rimelige båtplasser også i fremtiden, sier Hvide Smith. 

I tillegg til byrådsplattformen, ble også en samarbeidsavtale mellom Høyre, Venstre, Frp og KrF lagt fram i dag, og her står det at man vil «Utarbeide en småbåtplan som skal sikre et båtliv og økt aktivitet ved utbygging ved fjorden».

– Dette er også et veldig positivt punkt, som viser ambisjoner om å gi også fremtidige generasjoner opplevelsen av å bruke Oslofjorden, sier Hvide Smith. 

– Vi bidrar gjerne med innspill til denne planen, fortsetter han.Båtforbundet (KNBF) ser også at byrådet nå varsler store ambisjoner om å få Oslofjorden frisk. – Ingen mer mer opptatt av fjorden enn vi som bruker den hele tiden. Båtfolket er beredt på å spille på lag med byrådet her. Dette er en stor dag for oss i KNBF som har jobbet så mye med disse sakene de siste årene. Vi er hørt, avslutter Hvide Smith.