SEILNORGE – BERGENS SEILFORENING:

VM: Mathilde Elise Lind i flott merkerunding før hun seiler inn blant topp ti i den ene av regattaene under VM i Latvia i august.
BRETT: Friske forhold under treningssamling på Kvalvåg i oktober.
BRETTGJENGEN: En glad gjeng ytterst i havgapet på Kvalvåg Seilsenter.

Brettseilerne seiler godt internasjonalt

Brettseilerne i Bergens Seilforening har vært ute i den store verden i sommer.

Publisert Sist oppdatert

Årets VM i BIC Techno 293 gikk av stabelen i Liepaja, Latvia med rundt 300 deltagere. Bergens Seilforening var representert med Nils-Henrik Lind, Albertine Lind, Mathilde Elise Lind, Martin Hope og Arvid Elias Guddal Einan.

Mesterskapet gikk over seks dager med 12 tellende regattaer i alle klasser. Forholdene var svært varierende fra nesten ingen vind til 10-12 meter per sekund og STORE bølger. Seilerne fra Bergens Seilforening bet godt fra seg og fikk mange gode resultater.

Aller best ble Nils-Henrik med en 11. plass totalt. Han lå på 6. plass etter endt seiling, men falt fem plasser da han måtte trekke seg fra de to siste racene, fordi det viste seg at han hadde seilt på feil brett denne dagen. I et kaos av brett på stranden ble hans brett byttet om med et annet, noe som raskt kan skje når det er snakk om one design hvor alt utstyret er helt likt.

Også de andre viste at Bergen Seilforening absolutt er å regne med på den internasjonale arenaen.

Viktigst av alt er det at seilerne knyttet nye vennskap på tvers av alder, kjønn og nasjonalitet. BIC er en fantastisk klasse, ikke bare når det gjelder selve seilingen, men også når det kommer til å lage arrangement som er moro på land.

Resultater fra VM finner du på http://worlds2018.techno293.org/results