Svenske Linda selger suvenirer fra båt

Blant de lokale suvenirselgerne på Tobago Cays dukket plutselig svenske Linda Almquist fra Uppsala opp fra en av de lokale båtene.

Publisert

STORT FOTO: Linda og Martina har sørget for lokal båtskyss fra øya Mayreau ut til Tobago Cays

Tobago Cays, St. Vincent og Grenadinene:

Det er ikke bare de lokale rastaguttene som selger suvenirer fra båtene sine i Karibia. Svenske Linda Almquist jobber som frivillig for organisasjonen «Humana People to People» St. Vincent.

Linda  ankommer seilbåten vår med i en rød, hvit, gul og blå lokal båt, med en av de lokale guttene som skipper. Sammen med kollega Martina Kunert fra Hamburg selger hun afrikansk (!) batikk til inntekt for et HIV/Aids-prosjekt i Malawi, som jentene skal være med på fra mars måned.

Jentene lurer på om vi vil kjøpe batikkbilder fra Mozambique, som de har med seg ut på sjøen og skal forsøke å selge til seilbåtturistene som ligger tett i tett ved Tobago Cays.

Engasjementet som frivillig arbeider innebærer at jentene deltar på et og et halvt års opphold i et  eller flere u-land, hvor de selv betaler for reisen og utdannelsen de får underveis. Ved siden av å skole og kurs deltar de i lokale utviklingsprosjekter der det er behov.

Grunnen til at jentene deltar på prosjektet er at de ønsker å kombinere eventyr med  med frivillig arbeid.

– Vi innser jo at vi er priviligerte som er oppvokst der vi er, og ønsker derfor å oppleve og kunne gjøre noe nyttig samtidig som vi lærer noe nytt, forteller Linda, som skal være på St.Vincent i tilsammen seks måneder.

St. Vincent og Grenadinene er en populær destinasjon for seilturister og båtturister i Karibia.  Se flere bilder i vår billedspesial under og les mer om øynasjonen her.

Powered by Labrador CMS