Svenske Linda selger suvenirer fra båt
Svenske Linda selger suvenirer fra båt
Strandhugg.
Nok en lokal innbygger.
Karianne Jakobsen på padletur.
Karianne med dagens konkylie.
Catch of the day!
Undervanns-beboerne er ikke spesielt sky av seg.
Padeltur, kitere og seilbåten "Atolla" , en Dufour 50 Atoll fra Caribbean Sailing Club.
..og foran oss er bare blått hav,,,
Karianne Jakobsen fra Bodø fullt utrustet mot solen.
Tobago Cays.
Batikkselgende jenter fra Europa kom plutselig opp til båten vår.
Svenske Linda selger suvenirer fra båt

Svenske Linda selger suvenirer fra båt

Blant de lokale suvenirselgerne på Tobago Cays dukket plutselig svenske Linda Almquist fra Uppsala opp fra en av de lokale båtene.

Publisert Sist oppdatert

STORT FOTO: Linda og Martina har sørget for lokal båtskyss fra øya Mayreau ut til Tobago Cays

Tobago Cays, St. Vincent og Grenadinene:

Det er ikke bare de lokale rastaguttene som selger suvenirer fra båtene sine i Karibia. Svenske Linda Almquist jobber som frivillig for organisasjonen «Humana People to People» St. Vincent.

Linda  ankommer seilbåten vår med i en rød, hvit, gul og blå lokal båt, med en av de lokale guttene som skipper. Sammen med kollega Martina Kunert fra Hamburg selger hun afrikansk (!) batikk til inntekt for et HIV/Aids-prosjekt i Malawi, som jentene skal være med på fra mars måned.

Jentene lurer på om vi vil kjøpe batikkbilder fra Mozambique, som de har med seg ut på sjøen og skal forsøke å selge til seilbåtturistene som ligger tett i tett ved Tobago Cays.

Engasjementet som frivillig arbeider innebærer at jentene deltar på et og et halvt års opphold i et  eller flere u-land, hvor de selv betaler for reisen og utdannelsen de får underveis. Ved siden av å skole og kurs deltar de i lokale utviklingsprosjekter der det er behov.

Grunnen til at jentene deltar på prosjektet er at de ønsker å kombinere eventyr med  med frivillig arbeid.

– Vi innser jo at vi er priviligerte som er oppvokst der vi er, og ønsker derfor å oppleve og kunne gjøre noe nyttig samtidig som vi lærer noe nytt, forteller Linda, som skal være på St.Vincent i tilsammen seks måneder.

St. Vincent og Grenadinene er en populær destinasjon for seilturister og båtturister i Karibia.  Se flere bilder i vår billedspesial under og les mer om øynasjonen her.