Sol, sommer og nyheter i Sandefjord

Aldri før har båtmessa i Sandefjord vært så stor. De fleste store seilbåtforhandlerne var på plass med flere av sine modeller. Både utstillere og publikum koste seg i sommersolen i hvalfangerbyen.

Publisert

Stort bilde: Jarle Karlsrud og datter Tuva ser på seilbåtene.

Gjestehavnen, Sandefjord:

Sommeren har inntatt Sandefjord, og den største «Båt og bryggeliv»-messen noen sinne er i full gang. For første gang er også seilbåtene på plass med egen avdeling.

Blant de utstilte båtene er Hanse, Beneteau, CR Yachts, Dufour, Delphia og Bavaria.  Fornøyde forhandlere forteller om stor interesse, til tross for at dette er første gangen de er i Sandefjord. For mange handler denne messen om å vise seg frem, slik at båtfolket kan bli kjent med båtene før de eventuelt kommer tilbake med konkrete kjøpeplaner til høstens messe i Sandvika.

Nye modeller på norsk vann

First 45 vises for første gang på en flytende messe i Norge, det samme gjelder en oppgradert utgave av  Delphia 40, som ankom for en knapp uke siden. Den førstenevnte ble prøveseilt av Seilas i vinter i Monaco. Sistnevnte er en oppgradert versjon av Delphia 40, med blant annet ny dekkshus-layout i forhold til den tidligere 40-foteren fra det polske verftet.

Ny norsk agent

Jostein Haugh, som nylig fikk det norske agenturet for de svenske Orust-båtene CR Yachts er reprsentert med sin 40-foter som har havn i Strømstad. Han kan  avsløre at en ny båt kommer til Son i slutten av måneden, og at CR 380 vil være klar neste vår.

– Den vil ha nøykatig det samme dekkshuset som 40-foteren, ettersom den ikke vil ha badeplattform. Dessuten vil den være bredere i akterenden., forteller han. Han fikk nylig målt LYS-tallet på 40-foteren, som ble satt til 1,28. 

Gratis inngang

Sandefjord-messen er gratis, noe som ga utslag i et heller folketomt bysentrum lørdag ettermiddag. Det er tydelig at det er ved havna det skjer denne helgen. Uterestaurantene er fulle av folk, og åå enkelte uteserveringer er det til og med dukket opp palmer. Om ikke så store, er de hvertfall av det ekte slaget.

Også på bryggene yrer av folk i alle aldrere. Noen er her kun for å titte, mens andre har mer konkrete planer. Blant dem som sonderer terrenget er Jarle Karlsrud og datteren Tuva.

– Vi solgte vår forrige seilbåt nylig, og er på jakt etter en ny. Men det blir nok bare med tittingen her foreløpig, forteller Jarle, som for noe år siden leverte flere artikler til Seilas og daværende Praktisk Båtliv. 

Powered by Labrador CMS