Bodø havn.
Seilbåtene i Bodø havn.
Seilbåtene i Bodø havn ytterst t.v. og Landegode-fjellet med snø bak.
Påskevær.
«Lizita»
«Spleis» foran Lofot-fergen «Røst» på vei ut fra Bodø.
Inndyr småbåthavn i Gildeskål.
Vårlig i nord
Seilbåtmastene i Bodø havn mot hvite fjell.
Silkeføre i mars.
Bernt Aanonsen seiler forbi.
«Spleis» med Bernt Aanonsen.
Fullt i Bodø havn i mars.
Bjørnar Strand og mannskap legger ut med «Lizita» fredag ettermiddag.
«Spleis» med Bernt Aanonsen i helgen.
Vårlig i nord

Vårlig i nord

Mens snøfallet sørget for trafikkproblemer på Østlandet fredag formiddag var Bodø-seilerne ute på Landegodefjorden og nøt vårsolen.

Publisert Sist oppdatert

SØLVSEILAS: «Lizita» og «Spleis» forsvinner utover sølvsjøen. I bakgrunnen ser vi Fugleøya i Gildeskål.

Bodø/Gildeskål:

I Bodø seiler man mer eller mindre året rundt. Mange av båtene ligger ute hele vinteren, og  romjulsregattaen «Sjyvotten» er mørketidens regattahøydepunkt. Når kalenderen viser mars er bodøværingene med andre ord kommet langt i seongen.

Mens VM i skreifiske i Svolvær var den store begivenheten for flere av seilerne i Bodø-området i helgen, var det også mange som nøyde seg med å nyte finværet i fjorden utenfor fastlandet.

Blant dem som tok turen ut var Bavaria 34- eier Bjørnar Strand  og mannskapet på to, som var på vei til å legge fra brygga i dét vi møtte dem på flytebrygga i Bodø.

– Jeg har besøk sørfra, så da er det obligatorisk med en tur på Landegodefjorden i det flotte været, sier skipperen. Han  inviteres oss samtidig med som mannskap på tirsdagsseilasen i morgen. Hvis vi fortsatt er i byen, noe vi desverre ikke er...

«Spleis», en annen Bavaria tilhørende Bodø SF, sløret  ut av gjennom moloen like etter «Litiza». Om bord var én av de to eierene, Bernt Aanonsen,som så veldig fornøyd ut i det fine været.

– Vi koser oss, mens dokker snør jo ned der nede på Østlandet, var den seilende sokneprestens fornøyde kommentar i det han passerte oss på moloen.

Se vår-billedspesialen fra Bodø og Gildeskål ved å trykke på linken under.