TIL VINLAND: Draken Harald Hårfagre seiler i Leiv Ericssons fotspor.
TIL VINLAND: Draken Harald Hårfagre seiler i Leiv Ericssons fotspor.

«Draken Harald Hårfagre» blir internasjonal TV-serie

Det norske vikingskipet «Draken Harald Hårfagre»,  som også er verdens største seilende vikingskip, blir internasjonal TV-serie.

Publisert Sist oppdatert

Se videointervju med skipper Bjørn Ahlander i bunn av artikkelen

Eventyret rundt verdens største vikingskip, Draken Harald Hårfagre, blir en ny internasjonal TV-serie. Det er et kanadisk produksjonsselskap som har investert stort på å lage en dokumentar TV-serie om det norske skipet. En serie som allerede har mottatt premie på den årlige TV-messen i Cannes og ambisjonen er at det kommer flere sesonger fremover.

Draken Harald Hårfagre, verdens største vikingskip bygget i moderne tid, ble bygget i Haugesund i årene 2009-2012. Etter noen år med prøveseiling, forbedringer og trening ble det satt seil i 2016 for å seile over Atlanterhavet i kjølvannet av Leif Erikson. Den eventyrlystne ekspedisjonen ble hyllet og lagt merke til av organisasjoner, medier og mennesker fra hele verden.

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 17: General atmosphere at The World's Largest Viking Ship, Draken Harald Harfagre Docks In NYC on September 17, 2016 in New York City. (Photo by Thos Robinson/Getty Images for Draken Harald Harfagre)
BLIR TV-SERIE: «Draken» blir internasjonal TV-stjerne.
VIKINGENE SEILER IGJEN: TV-serien er allerede solgt til flere land og kommer snart til en TV-skjerm nær deg. Selskapet er også i dialog med norske nettverk, fremgår det av pressemeldingen.
VIKINGENE SEILER IGJEN: TV-serien er allerede solgt til flere land og kommer snart til en TV-skjerm nær deg. Selskapet er også i dialog med norske nettverk, fremgår det av pressemeldingen.

Det er det kanadiske produksjonsselskapet Arcadia Media som nå har produsert en dokumentar TV-serie om historien til det norske vikingskipet. Serien, kalt «Viking Quest: America» består av seks episoder på en time hver hvor seerne kan følge menneskene bak prosjektet og deres søken etter å bygge og mestre å seile det største vikingskipet som har seilt de siste 1000 årene. 

– Vi er veldig stolte over å ha fått muligheten til å fortelle historien om dette fantastiske prosjektet. Vi skildrer hovedsakelig det moderne eventyret rundt Draken, men for å forankre historien og holde den oppdatert, fordyper vi oss også i den nyeste forskningen om vikingtiden, som fortsetter å fascinere mennesker over hele verden, sier John Wesley Chisholm, administrerende direktør fra Arcadia Entertainment.

Til 14 ulike nasjoner

Selve produksjonen av TV-serien er akkurat ferdig og klar til global distribusjon. Det ser ut til at det kan bli en suksess da den allerede er solgt til forskjellige TV-kanaler i 14 land. Under MIPCOM, den årlige TV-messen i Cannes, ble TV-serien om Draken valgt som «top pick» av bransjens dominerende publikasjon, Realscreen Magazine.

– En slik utnevnelse er en fin bekreftelse på at vi har en spennende og interessant historie å fortelle. Det vil også gjøre det lettere for oss å selge TV-serien til flere land rundt om i verden. Dette er bare begynnelsen, ambisjonen er at vi skal filme flere sesonger med nye eventyr rundt Draken, sier John Wesley Chisholm.

Livsverk

Initiativtaker og eier av Draken er den norske entreprenøren fra Haugesund, Sigurd Aase. Han er glad for at historien om hans livsverk nå spres verden rundt.

– Jeg er stolt og føler en stor takknemlighet til alle som var en del av dette prosjektet og trodde på drømmen min. Nå håper jeg at TV-serien vil spre kunnskap om historien vår og at den vil inspirere folk til å realisere sine egne drømmer, store som små! sier Aase i en pressemelding til Båtmagasinet.

SEILmagasinets Mikkel Thommessen intervjuet nylig skipper Bjørn Ahlander, ta en titt og lytt til hans beretninger fra ferden over Atlanteren: