Dress up Thursday: I Russhamna for Gate to the Arctic Ekspedisjonen. Martin Halvorsen (fra venstre), Catharina Frostad, Jon Amtrup, Shannon Nagy og Syver Flem.

Fire netter på Bjørnøya

Som en mørkegrå skygge steg Bjørnøya opp av Barentshavet. Solen kjempet med skyene, lundefugl padlet desperat for å komme unna oss, og havhesten sneiet forstaget med gjentagende millimeterpresisjon.

Publisert Sist oppdatert

Vi løsnet fortøyningene på SY Njord, en 45 fots aluminiumsseilbåt utstyrt for lange turer i nord, i polarbyen Tromsø 16. juli som planlagt. Datoen var satt lang tid i forveien - noe som strengt tatt aldri er spesielt lurt å gjøre for en havkryssing. Det er nemlig alltid været som er konge. Men etter et kort pitstop i Vannvåg, den siste havnen på fastlandet, på vei til en grågrønn nesten hjerteformet øy halvveis til Svalbard, så hadde vinden roet seg såpass at vi satt kurs.

Vi gikk to timer på og åtte timer av vakter. Med fem om bord og utsikter til greie forhold var det ingen grunn til å slite seg ut. Da vi endelig kom frem var vi mer uthvilte enn da vi startet. Det skulle få konsekvenser. Mer om dette senere.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER