Bergen Singlehanded

Blir det deltagerrekord?
Blir det deltagerrekord?

Blir det deltagerrekord?

71 båter er det magiske tallet i Bergen Singlehanded.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 5. september starter Bergen Singlehanded, i dag klokka 18 går påmeldingsfristen ut og per i dag er det 65 påmeldte båter. 71 er rekorden.

– Vi håper å slå den; det hadde vært moro, sier Magne Aalen i Bergens Seilforening, som imidlertid påpeker at fristen ikke vil bli forlenget.

FRISK VIND OG SOL. Han frister med at meteorologene lover laber til frisk bris fra nordvest og at det skal bli sol. Det i kombinasjon med et stort felt mener han er det beste utgangspunktet for en flott regatta.

I 2014 fikk 14 seilere deltagerflagg med fem stjerner som bevis på at de hadde fullført fem regattaer i soloseilasen Bergen Singlehanded. I år kan 12 nye få flagget.

TRACKING. Bergens Seilforening vil tracke regattaen ved hjelp av RaceQ, og deltagerne oppfordres til å publisere bilder på Instagram med emneknagg #BSSEIL slik at alle som følger regattaen kan få et inntrykk av hva som foregår ute på sjøen.

Kl 18 i kveld vil man vite om deltagerrekorden blir slått eller ikke og om målet om å klare det blir nådd.

TO KLASSER I NM. På den andre siden av fjellet – i Son – fikk man i går kveld bekreftet at målet om å ha over 40 båter i NM i shorthanded-seiling ble nådd, slik at flåten kan bli inndelt i to klasser og at det vil bli kåret to sett norgesmestre.

Med rundt 70 soloseilere i Bergen, 88 doublehanded-seilere i Son og foreløpig 11 soloseilere i Bodø Singlehanded vil med andre ord nærmere 170 shorthanded-seilere være i aktivitet kommende helg.

ØSTLANDET I BAKLEKSA. Mellom Bergen Singlehanded denne helgen og Zhik Skjæløy OneStar neste helg foregår det en uhøytidelig intern kamp om å være den største soloseilasen i Norge, og foreløpig ligger vestlendingene langt foran med sine 65 deltagere mot soloseilasen på Skjæløy som teller 24 seilere så langt.

Og med drøye tre dager igjen til påmeldingsfristen løper ut, skal det litt av et påmeldingsrush til for at østlendingene skal kunne true Bergen Singlehanded som Norges største soloseilas.

Klare de det?