BMW Oracle seiler med vingmast i Valencia

Så er det endelig klart; det blir America´s Cup regatta i Valencia i februar. I gladiatorkampen møtes katamaran og trimaran, rigg med duk og vingmast

Publisert

Ved fredagens pressekonferanse i Valencia bekreftet BMW Oracles Tom Ehman og designeren Manolo Ruiz de Elvira at man endelig har besluttet å seile med hard vingmast i de neste seilasene om Americas Cup, nå endelig berammet til Valencia i februar 2010. Til tross for problemene ved å transportere riggen fra San Diego til Valencia har man fastslått at denne har vist seg å gi klart bedre egenskaper enn en tradisjonell rigg med seil. Mr Ruiz de Elvira forklarte at vingen som er 58 meter høy og veier 3500 kg med et samlet areale på 2000 kvm. representerer et gjennombrudd når det gjelder seilegenskaper, og siden den kan trimmes med motor, er det mulig å redusere mannskapet tkl et minimum.

Amerikanerne har innleid et eget fartøy som vil bruke tre ukere på å frakte utstyret til Valencia.

Ehman skal i denne uken møte representanter for Alinghi og byen Valencia for å diskutere de 34. seilaser. Amerikanerne ønsker at den neste America´s Cup regattaen skal holdes i Valencia allerede i 2012, og da i «vanlige» båter. Det er imidlertid kjent at Alighis seilteam ønsker at de neste seilasene skal gå i Ras Al-Khaimah.

For de 32. seilaser i Valencia i februar 2010 har ISAF nå oppvent denne juryen

David Tillett (Australia) Chairman,

John Doerr (Storritannia)

Josje Hofland (Nederland)

Graham McKenzie (New Zealand)

Bryan Willis (Storbritannia)

Powered by Labrador CMS