NATUR: Start og mål er fra Bodø med kryssing av Vestfjorden.
SHORTHANDED: Nordland Offshore er den viktigstehavseilasen i Nord Norge, og samler i år 20 båter fra Nordland og Troms.

Nord-Norges tøffeste regatta med tracking

Nordland Offshore Race starter fra Bodø 31. mai.

Publisert Sist oppdatert
FLEKSIBELT: Endelig bane blir valgt etter været, som er meldt ganske tøft.

20 båter fra Nordland og Troms blir å finne på startlinjen i Kristi Himmelfartshelgen. De seiler en 100 – 115 nautisk mil lang bane fra Bodø til Væøy, o og tilbake. Årets regatta er nummer 14 i rekken, og har vært arrangert av Bodø Seilforening siden 2005.

Regattaen seiles bare om shorthanded. Den minste båten er «Flugt 6», en Hallberg-Rassy 29, seilt av Johan og Arild Holdø fra Lofoten. De to største er «Valkyrjen» og «Nirvana», begge Arcona 400 og fra Bodø.

I år er det 20 påmeldte båter. Regional deltakelse: En båt fra Tromsø (Patos), og en båt fra Harstad (Skarv II), en båt fra Vesterålen (Artemis), fire båter fra Lofoten og resterende fra Bodø.

Væravhenging

Regattaens varighet avhenger av vær og løypevalg, men er typisk mellom 16 og 24 timer uten stans gjennom natten. Det er meldt 9-11 m/s fra vest-sydvest fredag, med regn og ni grader. Ved full runde har båtene vending ved Karlsøy i Nord, Værøy i Vest og Fleinvær i Sør. (115Nm til 213Km). Ut av dette kan det lages inntil seks trekantbaner etter aktuelle vindforhold.

Favoritter

Fjorårsvinneren i stor klasse var «Vilja», en Luffe 3.6, med skipper Olav Taraldsen fra Bodø med en korrigert seiltid på 21:43:18. Reell seiltid var 21:56:28

Fjorårsvinner liten klasse var «EL Dorado», Dufour 34 Performance

 fra Lofoten med skipper Roar Bårdsen med den korrigerte tiden 21:28:22. Reell seiltid var 22:34:45. Begge båtene seiler i år også, og er regnet som favoritter. 

Båtene kan følges via fem minutters forsinket direkte tracking gjennom hele løpet.

 

BAVARIA: Av de 20 påmeldte båtene, er fem Bavariaer, som er den mest populære båttypen.
SHORTHANDED: Nordland Offshore er den viktigstehavseilasen i Nord Norge, og samler i år 20 båter fra Nordland og Troms.