Informasjon fra Bodø Seilforening

MINUS: Et tips er å oppbevare skjøter innendørs før seilas.

Frisk romjulsregatta

Sjyvotten ble seilt 27. desember med vind opp mot 11 m/s ut fra Bodø.

3. juledag har vi som tradisjon å arrangere årets siste regatta i Bodø Seilforening. Ofte ender det med utsettelse på grunn av været, og noen ganger ender det som skulle vært årets siste regatta med i stedet å bli årets første regatta, året etter. I fjor var vi sånn sett heldige med været selv om temperaturen godt kunne vært noe bedre. Skippermøtet hadde vi på Molostua hvor vi gikk gjennom valgt løype samt en forklaring fra komitéen på hvorfor vi i år ikke godtok bruk av flyvende forseil. Hensynet til sikkerheten gjør at vi enkelte år velger å seile uten spinnakere da det gjerne er glatt på fordekket med snø og is. Det var også meldt vindkast opp mot 11 sekundmeter lengst vest i området vi skulle seile. Det ble start på indre havn, ut hovedleia, øst av Røssøya, styrbord runding på Fiskgrunnen, Svartoksen, Lille Svartoksen, og målgang mellom lyktene på moloen og Nyholmen.

Sesongen under planlegging

Bodø Seilforening arbeider med aktivitetsplan for sesongen.

Det blir tirsdagstreff første tirsdag i måneden fremover, og Seil Ut starter rett før påske. Vi planlegger nybegynnerkurs for seilere i april, og Nordland Offshore Race siste helgen i mai.

Nordnorsk Marinesenter Tirsdagsregatta vil bli arrangert som normalt, Væran Rundt, Mixed Doublehanded, turseilas, Vestfjorseilasen, nattseilas, årsfest og Sjyvotten for å nevne noe. Vestfjordseilasen er satt til lørdag 25. juni. Ellers vil aktuelle datoer bli lagt ut på kalenderen vår på www.bodoseilforening.no. Vi legger også ut de forskjellige arrangementene på Bodø Seilforening, BodøSeil, og Nordland Offshore Race 2022 på Facebook.

Med blå himmel, sol (eller, lyst om ikke annet), 6 minusgrader, og 6 sekundmeter vind fra øst var det perfekte forhold på indre havn når starten gikk kl. 11. Vi seilte ut hovedleia, og vinden økte som forventet gradvis til vi i området Fiskgrunnen/Svartoksen kunne lese av rundt 11 sekundmeter. Fra Fiskgrunnen ble det å seile på slør opp mot Svartoksen for så å krysse inn mot byen og mållinjen. Første båt i mål var Helge Andreassen med Vinna, men det holdt dessverre for Helge ikke til seier når kalkulert tid basert på rating ble regnet ut. Vinneren ble Kai Linde og Tobias Juul Johnsen med en av seilforeningens J/80ér på kalkulert tid 1:11:13. På 2. plass fulgte Harry Nilsen med Lucille på tiden 1:12:06, Vinna på 3. plass på tiden 1:12:59, Muligheten med Haakon Byberg på 4. plass på tiden 1:13:28, og Spleis med Bernt Aanonsen på 5. plass på tiden 1:20:47.

Kler man seg godt er ikke seks minusgrader så ille. Da var det atskillig verre med skjøtene til genoaen på båten jeg seilte. Noen hadde vært så smarte at de hadde oppbevart skjøtene innendørs før regattaen, men vi slet hele veien, og spesielt på kryssen når vi måtte slå med frosne skjøter som var nesten umulige å få strammet ordentlig på vinsjene. En fin tur ble det uansett, og forhåpentlig er det ikke minusgrader i månedsskiftet april/mai når vi seiler neste regatta.

Når alle båtene var i land møttes vi til en liten gjennomgang på En Kopp. Det var som alltid trivelig å møtes litt utenom sesong, og etter et par timer på sjøen gjorde det også godt med en kopp god varm kaffe å varme fingrene på.

Nils Eldby

VINNERE: Kai Linde og Tobias Juul Johnsen vant med en J/80.

FRA SEILFORENINGENE

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.