Informasjon fra Bodø seilforening

START: Båtene i fint driv ut fra indre havn. Snart skal vinden ta seg opp.

Sjyvotten 2023

Det har vært arrangert romjulseilas i Bodø siden år 2000. Vi har seilt i 8-12 minusgrader og kuling, men har også hatt flere plussgrader.

Bernt Aanonsen • Det har vært opp i 12 deltakende båter, og tradisjonelt har løpet gått rundt lille Svartoksen og Breigrunnen. Ettersom båtene er blitt større og raskere forlenga vi denne ganga seilasen slik at vi rundet Store Svartoksen som første merke.

Tre båter er også regatta

Tre båter stilte til start på indre havn. Temperaturen lå litt over null og vinden blåste laber til frisk bris. Det ble rask slør utover til Store Svartoksen, der vinden økte betydelig. Før vi rundet Svartoksen hadde alle båtene satt rev i seil og vinden blåste med kuling styrke. Vi måtte gjøre noen slag for å komme oss opp til Breigrunnen. Ved runding var «Muligheten» først, dernest «Lucille» og sist «Spleis». En platt lens tok oss til Lille Svartoksen, deretter måtte vi gjøre et par slag for å komme oss inn i mål i Moloåpninga.

«LUCILLE»: Rormannen på Lucille styrer stødig mot seier.
PREMIEN: I Sjyvotten er selvfølgelig et par sjyvotter hovedpremien.

I mål var det samme rekkefølge som ved start, men etter ratingkorreksjon ble det «Lucille» som vant, med «Spleis» på andre og «Muligheten» på tredje plass.

Alle fikk seilt tross småtrøbbel

Det er alltid litt om og men å få båtene ut av bås utenfor sesongen. «Muligheten» hadde problemer med å komme seg løs og «Spleis» strevde med et utladet startbatteri. «Lucille» kunne fort ha blitt eneste deltaker. Men heldigvis kom vi oss ut, og det er alltid godt å seile Sjyvotten!

Etter seilasen samla vi oss på «En Kopp» for premieutdeling, Tradisjonell premie til vinneren: Et par sjyvotter, denne gangen strikket av en av skipperfruene. I tillegg fikk alle som var med ei t-skjorte for innsatsen.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.