Informasjon fra Bodø seilforening

Olav Taraldsen (til rors) og Jens Petter Beranek Holm om bord på «Nirvana» kort tid etter start. Bak følger «Lucille» og «Spleis».

Nytt fra Bodø Seilforening

Sjyvotten, fjorårets siste regatta ble gjennomført 30. desember med tre deltakende båter.

Nils Eldby • Det var blå himmel, fem minusgrader, og 8-14 sekundmeter fra øst. Starten var på indre havn. Deretter fulgte styrbord runding ved Røssøya, styrbord runding Lille Svartoksen, og så inn til mål mellom lykta på Nyholmen og moloen. Tross kulde og vindforhold ble det en fin tur på sjøen, med kaffe og julekaker på seilerloftet etter at båtene var fortøyd. Harry Nilsen i «Lucille» vant, etterfulgt av «Nirvana» og «Spleis».

Tirsdagssamlingene første tirsdag hver måned er i gang. I desember var det riktignok bare én som møtte, men med dét været var det heller ikke mange andre som fant veien ned til sentrum av Bodø, hverken gående eller kjørende. Første tirsdag i januar var det derimot åtte fremmøtte.

Bodø Seilforening har vedtatt å selge en J/80 da aktiviteten i seilsportsgruppa over tid har vært lav. Foreningen vurderer også å selge den siste J/80-en, så her er det mulighet for den som ønsker en båt med stort fartspotensial uten å måtte rane en bank først. 

«Nirvana» med øya Landego i bakgrunnen.

Vinterseilas i mars

Lørdag 9. mars er satt av til årets vinterseilas. Hvor turen går vil være avhengig av været, men en dagsetappe på vel 20 nautiske mil gjør at Sørfugløy er høyaktuell. Der blir det overnatting før vi returnerer til Bodø neste dag. 

Nordland Offshore Race arrangeres lørdag 25. mai. Løypa har som vanlig start på Bodø indre havn, tar en liten runde på ytre havn og går deretter via Øyholmbåen og/eller Nupen, i tillegg til runding ved Bårbakkskjær ved Værøy. Løypa er 115 nautiske mil om det blir runding både på Øyholmbåen og Nupen, eventuelt 100 nautiske mil hvis det bare blir runding på en av dem.

Regattaen er en doublehanded og mer informasjon vil bli lagt ut på Bodø Seilforenings webside, www.bodoseilforening.no, samt på www.sailracesystem.no. Regattaen er underlagt ISAF Offshore Special Regulations, kategori 3, men med enkelte tilpasninger. Vi har blant annet ikke krav om redningsflåte. Bestemmelsene vil bli lagt ut på www.sailracesystem.no når vi åpner for påmelding.

Solid nedgang

Den generelle aktiviteten på våre arrangementer ser dessverre ikke ut til å øke. Kanskje heller tvert imot. Fjordomseilingen, som er et tredagers arrangement i slutten av september, ser ut til å holde seg på et stabilt antall deltakere, men både Vestfjordseilasen og Nordland Offshore Race har sett en solid nedgang i antall deltakerbåter de siste årene. Hva årsaken kan være er ikke godt å si, men vi håper å se en positiv utvikling allerede i år. Nordland Offshore Race er en av de poenggivende regattaene i SEILmagasinets shorthanded-ranking, men kanskje best av alt er opplevelsen når man krysser Vestfjorden på vei mot Værøy og kan se kveldssola på vei ned i havet vest av Lofoten - før den etter et par timer er på vei opp igjen. 

Vestfjordseilasen er en regatta hvor hver enkelt lar sitt konkurranseinstinkt bestemme graden av regatta. Men den sosiale kvelden før regattaen starter i Nordskott, samt markedet fremme i Kabelvåg gjør det vel verdt å delta, uavhengig av ambisjonsnivået man måtte ha som regattaseiler.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.