Informasjon fra Bodø Seilforening

MORGENSOL: Stemningsbilde fra Nordland Offshore Race. «Nirvana» på kryss inn mot Bodø klokken halv fire om morgenen. Landego i bakgrunnen.

Arrangementene er i rute

Bodø Seilforening er godt i gang med årets sesong og er i rute med planlagte arrangementer. Samtidig som vi erfarer god oppslutning rundt en del aktiviteter opplever klubben at det må jobbes mer for å få seilere til å delta på våre arrangementer. Dette i tillegg til å justere litt på konseptene.

Klubbleder Arne Opheim • Tirsdagsserien startet opp tidlig i mai og har hatt god oppslutning. I løpet av sesongen gjeninnførte vi skippermøter før seilas, og en kaféordning etterpå. Skippermøtene fungerer som en fin møteplass i forkant av seilasene, der seileinteresserte kan finne en deltagerbåt å seile med. Kaféordningen i etterkant er ment å bidra til å styrke miljøet rundt aktiviteten. 

Nordland Offshore Race (NOR) 2024 hadde optimale forhold. 10-12 grader, 8 sekundmeter vind fra NNØ, blå himmel og sol. Da båtene brøt mållinjen i sekstiden søndag morgen hadde de fleste unnagjort ca 130 NM med en snittfart på litt over 7 knop. Deltakelsen var noe lavere enn tidligere år. 

Væran rundt gikk av stabelen 1. juni. Dette er et fantastisk, familierettet arrangement som har like mye fokus på selve turen som regattaen. På Væran rundt kan man melde seg på for det sosiale, starte fra Bodø når man selv måtte ønske det og delta på den sosiale sammenkomsten på Helligvær. Væran Rundt er ellers en regatta med lang historikk. Den ble arrangert første gang i 1995, og ble i begynnelsen seilt i én etappe fra Bodø rundt Kjærvær, Givær, Helligvær, opp til Karlsøyvær og med målgang i Bodø.

Vestfjordseilasen fra Nordskot i Steigen til Kabelvåg i Lofoten starter 29. juni. Den tradisjonsrike seilasen bygger på de opprinnelige seilingsrutene for båter som skulle til lofotfisket. Nordskot/Grøtøya var den gang et rikt fiskevær som var større enn Bodø, og er et naturlig samlingspunkt før seilasen. Som regatta ble Vestfjordseilasen arrangert første gang i 1982. Noe som har gjort Vestfjordseilasen til en helt spesiell opplevelse for seilere er det store innslaget tradisjonsbåter som skøyter, åttringer, fembøringer - og til og med vikingskip. 

LUFTSPEILING: Værøy i luftspeiling klokken ett om natten.

Økt satsing på turseiling

I Bodø Seilforening mener vi å se en trend der turarrangementer øker i attraktivitet, mens rene regattaarrangementer sliter litt med deltakelsen. Videre har vi erfart at å inkludere turklasser i regattaer gir flere deltakere. I august arrangerer vi derfor seiltur ut til Krokholmen i Gildeskål sør for Bodø. Her handler det kun om å seile til destinasjonen. Det finnes mange traseer ut til Krokhomen, slik at de som har lyst på en litt lengre tur kan få det. På Krokholmen blir det sosiale vektlagt. Deltakere som har lite sengeplass i båtene kan leie rom. Vi håper og tror på god deltakelse for dette arrangementet.

Seilsport

Seilsportgruppa benyttet deler av vårsesongen til å reparere og oppgradere klubbens to J80. Bodø Seilforening har fått inn en ny leder i Seilsportgruppa, Remi Rasmussen, som har gjort en flott jobb med å revitalisere gruppa.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.