SEILNORGE - BODØ SEILFORENING:

SEILSPORTSLIGAEN: Bodø Seilforening håper publikum vil heie videre på dem i eliteserien.
OPTIMIST: Bodø Seilforening disponerer 12 optimistjoller.
RS FEVA: Tre RS Fevaer hører også hjemme i Bodø Seilforening.
JOLLE: I 2019 blir det trening i jollegruppa hver onsdag i sesongen.

En forening å regne med

Seilsportmiljøet i Bodø har vokst kraftig de siste årene. Fra å være en liten aktør i bunnen av seilsportsligaen, er vi blitt til en å regne med.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært en fin utvikling i seilsportsmiljøet i Bodø, både når det gjelder idrettslige prestasjoner og optimisme. Fjoråret var det største for oss hittil med mange høydepunkter. Et av de største var seilsportsligastevnet i mai.

Det har aldri vært arrangert et seilstevne av denne størrelse før i Nord-Norge. Men med god dugnadsånd, stort budsjett og stort pågangsmot ble det et fantastisk arrangement. Og vi gleder oss ekstra over at vi greide å komme på en andreplass.

Men nå vil vi si noe om 2019 og hvordan vi forbereder oss mot sesongen. Vi har allerede hatt en rekke medlemskvelder og møter, og vi har valgt et styre til gruppen.

Vi har satt sammen et godt lag med en 50 % kvinneandel, og vil jobbe aktivt for å utvikle seilsportmiljøet i Bodø videre. Vi kommer til å møte utfordringer i eliteserien, og derfor har vi valgt å sette i verk en rekke tiltak for å forberede oss mot sesongen.

Den ene av de tre J/80ene vil bli solgt i løpet av vinteren, og for gruppa er det viktig at vi får beholde denne. Dette kan vi klare hvis vi har 4–5 medlemmer som vil gå inn som deleiere i båten. Disse må ta ansvar for å drifte båten, og så får de full bruksrett til den. Lykkes vi med dette har Bodø Seilforening sagt seg villig til å skyte inn de resterende midlene. Her er det mulig for flere å bli båteiere.

Vi jobber videre med en utviklingsplan for det idrettslige. Vi ønsker å utvide treningsmengden vår og også få mer struktur på treningene.

I tillegg har vi invitert instruktører fra Norges Seilforbund til Bodø for å holde trenerkurs den siste helga i april.

Magne Klann, kjent som forfatter av Seilerboka og for å ha verdensrekord i lang seilas med seiljolle, kommer i slutten av mai for å holde kurs for oss. Kompetanse er viktig for oss og vi legger bedre til rette for målrettet trening.

Vi er veldig spente på hva som møter oss i eliteserien i seilsportsligaen, men vi har tro på at vi skal kjempe oss til å beholde plassen vår videre.

Bodø Seilforening vil også satse på barn og unge med ei ny jollegruppe hver onsdag i seilsesongen. Foreninga disponerer 12 optimistjoller og tre RS Feva-joller, og vi har to små RIBer til å følge barna når de seiler jollene. Med et dedikert team og en mengde optimisme håper vi at dette kan slå an blant barn og unge i Bodø. Det vil i hvert fall bli et bidrag til å utvikle seilidretten videre og øke interessen for seiling i byen vår. Vi har kontakt med Tverlandet Båtforening for å kunne ha jolleaktiviteten der ute.

Vi tror 2019 kommer til å bli et kongeår for seilsporten i Bodø. Vi har lagt opp til mye aktivitet og vil jobbe hardt for å gi dere god seiling i seilsportsligaen.

Vi har plass til at flere blir med både i seilsportsgruppa og i jollegruppa.

Du finner flere opplysninger på hjemmesiden vår bodoseilforening.no.

SEILSPORTSLIGAEN: Bodø Seilforening arrangerte et vellykket ligastevne i 2018.