Bodø Seilforening

Tanker om fremtiden

Bodø Seilforening er en forening med stor aktivitet, og som nyvalgt leder ønsker jeg å fortelle hva Bodø Seilforening er og samtidig dele mine tanker om fremtiden for seilforeningen.

Publisert Sist oppdatert

Bodø Seilforening er et idrettslag og drives etter Norges Idrettsforbunds regler. Vi har medlemmer i alle aldre, og et tilbud til seilinteresserte enten de er 7 år gamle eller nærmere 100. Bodø Seilforening er for alle, og det som knytter oss sammen er seiling, gleden ved båtlivet og naturopplevelsene.

I fjor rykket Bodø Seilforening opp til seilsportsligaens elitedivisjon, og der tenker jeg det er naturlig at vi bør være. Foreningen har satset sterkt på bli gode i regattaseiling og treningen har gitt resultater.

Vi har i år kjøpt ytterligere en J/80 slik at seilforeningen nå eier to J/80-er. I tillegg bruker vi en privat J/80, og dermed er det gode treningsmuligheter for de som deltar i seilsportsgruppa.

Etter noen stille år har vi fått liv i jollegruppa igjen, slik at vi nå også har et tilbud til de yngste. Barna ser ut til å lære seilingen fort.

Den tradisjonelle tirsdagsregattaen går fra og med i fjor under navnet Ramsalt Tirsdagsregatta. Det er sikkert mange som har sett alle båtene med hvite eller fargerike seil utenfor moloen. Det er tøffe og morsomme ettermiddager med vekslende vindforhold. Noen sier at det alltid blåser i Bodø, men de som har vært med på regatta vet at det ikke stemmer.

Bodø Seilforening arrangerer Nordland Offshore Race som er Nord-Norges tøffeste regatta, hvor mannskapet består av kun to seilere. Regattaen går tur-retur Værøy. Dette er en utholdenhetsprøve som kan bli svært tøff.

I tillegg kommer Vestfjordseilasen, som arrangeres midt på sommeren, og en rekke andre turarrangementer sommer og vinter.

Bodø Seilforening er ikke en rikmannsklubb, og spennvidden er stor både med tanke på båtstørrelse, pris og ambisjoner. Jeg er selv ganske fersk som seiler, og da jeg møtte opp til tirsdagsregatta i 2017, uten regattaerfaring i det hele tatt, ble jeg mottatt på en strålende måte.

Bodø Seilforening har stor takhøyde, og det er rom for alle. Og man trenger ikke egen båt. Tirsdager er det bare å komme til Molostua kl. 17, så finner vi båt til de som vil seile.

For fremtiden ønsker jeg at Bodø Seilforening fortsatt skal være et idrettslag som er en synlig del av Bodøs bybilde. Vi skal ivareta og videreføre alle aktivitetene vi holder på med. I fjor hadde vi for eksempel seilturer til inntekt for årets TV-aksjon. I slutten av april i år hadde vi strandryddedag til Steinsvær.

Vi har en avdeling av Bodø Seilforening i Lofoten. Jeg ønsker å jobbe for å styrke samarbeidet, og håper at vi på sørsiden av Vestfjorden også kan delta på arrangement i Lofoten selv om avstandene og Vestfjorden er stor.

Jeg vil fremheve alle de hyggelige medlemmene vi har. Vi ønsker oss gjerne flere. Velkommen til alle!

Jeg ønsker alle lesere en god sommer og håper dere får mange flotte opplevelser både på og ved havet.

FRA SEILFORENINGENE

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.