Fra Ulsholmen kan du se solen gå ned i havet om du er heldig med været.
Bilde tatt vestfra med gule humpen og leden bak.
Starnden er ypperlig for de små
Morgenbad rett fra båten.
Sandstranden har skjellsand,
Øya ligger ut mot havet.
Vi hadde sandstranden helt for oss selv.
Ulsholmen ligger utenfor Gule Humpen mellom Havstedsund og Grebbestad.
Havneboka til Magne Klann
Ulsholmen i Havneboka
Hva er bedre enn 30 grader i lufta og 20 grader i vannet.

Svenskekystens fineste uthavn

Vi kastet anker i den havna i Havneboka som så best ut på den svenske vestkysten. Vi ble ikke skuffet.

Publisert Sist oppdatert

Magne Klann har laget en flott havneguide som dekker kysten fra Grebbestad i Sverige til Svenner i Norge. Under het sommersol i forrige uke ønsket vi å ligge i en uthavn hvor vi kunne bade og ligge trygt, uten å seile unødige omveier.

I leden

Vi fant Ulsholmen i boka. Havnen ligger i leden mellom Havstenssund og Grebbestad. Innseilingen er helt problemfri. Fra havna kan du se båtene som følger leden innenfor.

Den perfekte havnen

Jeg ville nok ikke ligget her i uvær, men havnen gir god ly for vest og sønnavind. Det som lokket oss var sandstranden. Sanden er organisk av knuste skjell slik som i Karibia. På bunnen var det et yrende liv av eremittkreps, små krabber og Østers.

Øya ligger ut mot havet.
Sandstranden har skjellsand,

Solen i havet

Vi lå på nordsiden av bukta hvor solen gikk først. Vi tok derfor med backgammon-spillet på berget og hygget oss helt til solen forsvant ned i havet i vest.

Få båter

Ulsholmen kommer høyt på min liste over favoritter, men allikevel var det få båter der når vi besøkte havnen. Utover dagen kom det en del mindre motorbåter med lokalkjente om bord. Kommer godværet tilbake, så anbefaler jeg denne havnen på det sterkeste. Det gjør jeg også med Havneboka til Magne Klann.