STØRST: Den største gjestehavna ligger på østsiden av Malmön, nord for Kalven
STØRST: Den største gjestehavna ligger på østsiden av Malmön, nord for Kalven

Et rolig alternativ til Smøgen

Bohus Malmön ligger rundt fem nautiske mil øst for Smögen, og er et perfekt alternativ som overnattingshavn om man synes det blir for livlig i Smögen.

Posisjon: Øst for Smögen

N58°21´ N11°20´

Malmön er en ganske stor øy med ferjeforbindelse fra fastlandet via Tullboden. På øya er det nærmere 300 fastboende, så her finnes alle mulige servicetilbud til båtfolket. Malmöns Marina var tidligere en av de største forhandlerne av de berømte Storebro-båtene.

Bohus Malmön har en svært rik historie, ikke minst på grunn av den røde bohusgranitten som man begynte å utvinne på slutten av 1800-tallet, og som ble skipet til hele verden. Flere av disse gamle stenbruddene kan man se på den vestre siden av øya, og et av de største er Uddestensbrottet. Her kan man klatre og gå rundt på store stenblokker, og her finnes vannfylte basseng med særegen karakter.

Rundt øya er det fine turstier på til sammen ti kilometer. En heter Kuststigen (Kyststien) og er en svært populær tursti som fører til strender, badeplasser og gamle stenbrudd.

Med tanke på badeplasser så anbefaler vi Pärlane som har en av Sveriges fineste strender. Den ligger på den østre siden like sør for øya Kalven. Når sola skinner er det magisk vakkert her med krystallklart vann i ulike nyanser av blått, grønt og turkis.

Gjestehavna ligger på østsiden av Malmön, nord for Kalven. Innenfor moloen ligger man longside og med god beskyttelse mot vinden. Sør for moloen er det også en flytebrygge med gjesteplasser. De øvrige flytebryggene er private. I havna er det et par restauranter, iskafé, fiskebutikk og servicebygg. Drivstoff får man ved Malmöns Marina.

.