STØRST: Den største øya på Väderöarna heter som seg hør og bør Storö, og i samme vik som vertshuset kan man ankre langs fjellet.

Väderöarna er Sveriges vestligste utpost

Väderöarna vest for Fjällbacka er uten tvil en av de heftigste plassene langs Bohuskysten. Hele denne skjærgården består av 365 holmer og øyer, og her finner du både selkolonier og korallrev.

Posisjon: Vest for Fjällbacka

N58°35´ Ø11°04´

Väderöarna er fulle av minner og spor fra flere hundre år med sjøfart. Väderöarna ble lenge ansett for å være umulige å bosette på grunn av værforholdene. Men, fra 1700-tallet startet man med losvirksomhet herfra, og frem til 1966 bodde det losfamilier på øya.

Väderöarna har et av Sveriges varmeste klima, men er også et av de mest forblåste stedene. Det har preget dyre- og plantelivet på øya. Her finnes en av Bohusläns største selkolonier og et av Sveriges to levende korallrev. Väderöarna betraktes som et av Sveriges mest verdifulle havområder og har vært naturreservat siden 2012.

Hovedøya heter Storö og her finnes både gjesteplasser og naturhavner. Noen ankringsplasser ligger i samme vik som vertshuset, mens andre like øst i den gamle loshavna. En smal innseiling fører inn til loshavna hvor det både er brygger og ankringsplasser.

Strömsund er et smalt sund som ligger mellom Västra Storö og Stora Hejen. Dette er en attraktiv naturhavn. De beste fortøyningsplassene ligger langs Stora Hejen, med bra dybde helt inntil fjellet.

Det går båtforbindelse til Väderöarna fra Hamburgsund og Fjällbacka på fastlandet, og Väderöarnas värdshus har åpent store deler av året. Her er det også mulighet for overnatting i de gamle losboligene.