Boot 2019, Dusseldorf

LUFT: Tiwal2 er en mindre og enklere opplåsbar seiljolle
KATAMARAN: Topcat K2X kan seiles alene, eller med mannskap.
KINESISK: FarEast har utviklet en tomannsbåt for funksjonsnedsatte.
TEGNINGER: Bente viser konseptet for en ny 28-foter.
ELEGANT: B27 fra B-Yachts blir et elegant smykke.
RASKERE: Dragonfly 28 har fått nye sideskrog som skal gi mer fart.
NY: Beneteau viser sin nye Oceanis 30.1 i Dusseldorf.
ALU: Speedlounger 8500 blir bygget i aluminium og vises for første gang i Dusseldorf.

Nye seilbåter under 30 fot

Lørdag åpner verdens største innendørs båtutstilling. Mange produsenter velger å legge premieren her. Vi har sett på listen over hva vi kan se.

Publisert Sist oppdatert
NY: Oceanis 30.1 gjør det fristende å kjøpe liten kompakt turseiler.

Om ikke lenge setter SEILmagasinet seg på flyet til Tyskland for å dekke Boot. Messen gir et godt bilde av trendene og hva vi kan vente oss av nyheter for 2019. Messen i Dusseldorf har vokst med ny hall i fjor, og enda en hall er under oppføring. Utstillingsområde er nummerert til 17 haller, men hall 1 og 2 er under bygging. To haller er kun for seilbåter, mens en hall er delt mellom seil og motor. Det er to haller for superyachts, og tre haller med båtutstyr. Det er også egen hall for vannsport.

Noe usikkerhet

Produsentene er ikke alltid helt presise i sin markedsføring. Tidligere har vi blitt skuffet. Noen snakker om lanseringer på tegningsstadiet, ikke reelle utstillingsbåter. Ikke alltid klarer produsenten å få nyheten klar for messen heller, men dette er hva vi forventer å finne. Denne uken presenterer vi nyhetene du finner på messen. Vi starter med de minste båtene. I morgen kan de lese om nyhetene mellom 30 og 40 fot. 

Seilbåter under 30 fot

Franske Tiwal lanserer en mindre og billigere utgave av den oppblåsbare jolla Tiwal. Jolle kan beskrives som en oppblåsbar SUP med fast rigg, kjøl og ror. Vi testet Tiwal i fjor, du finner testen her. 

Topcat lanserer en ny katamaran som kan enten seiles alene, eller med mannskap.Topcat K2X-heter nyheten. 

Kinesiske FarEast har utviklet en 14-fots tomanns kjølbåt for funksjonshemmede. FarEast S/V 14 blir lansert til en gunstig pris. De 1000 første båtene skal bare koste 3000 USD.

Beneteau lanserer Oceanis 30.1, en båt rett under 30 fot. Båten ser svært interessant ut. Bredden blir bare 2,99 meter, fordi en bredde under tre meter gjør båten enklere å transportere på vei. Vekten blir rett under 4 tonn. Les mer om båten her. 

Beneteau vil vise frem alle Seascape First-modellene fra 14 til 27 fot.

Bente, som viser frem sin nye 39-foter, vil vise tegninger på sin tredje modell. Den vil bli 28-fot, og kan bli svært interessant.

Speedlounger 8500 er en 8,5 meter lang dagseiler bygget i aluminium fra Nederland. 

B-Yachts, tidligere kjent som Brenta Yachts lanserer en mindre dagseiler, B 27. Båten ser ut til å ha mange av de samme kvalitetene som Brenta 30 som vi seilte i 2010.

Dragonfly har oppgradert sin 28-foter med nye sideskrog. Det skal gi høyere stabilitet og større fartspotensial. Les: raskere under alle forhold

ELEGANT: B27 fra B-Yachts blir et elegant smykke.
RASKERE: Dragonfly 28 har fått nye sideskrog som skal gi mer fart.