Botin/Carkeek får designjobben for Puma
Botin/Carkeek får designjobben for Puma

Botin/Carkeek får designjobben for Puma

Det spansk/sydafrikanske designteamet Botin/Carkeek har fått oppdraget med å tegne VO70 for amerikanske Puma. Designerne er til nå mest kjent for sine raske IMS båter

Publisert

Marcelino Botin og Shaun Carkeek leverer tegninger til båten som skal bygges hos Goetz Custom Boats for Volvo Ocean Race 2008-09.

Botin og Carkeek er kjent for sine raske IMS båter, men dette blir deres første møte med  Volvo Open 70 design. Marcelino Botin er for tiden sjefsdesigner for Team New Zealand Louis Vuitton Cup. Designerne har hatt stor suksess i IMS og TP 52 klassene

Goetz Custom Boats i Bristol, Rhode Island, USA, er en av verdens mest anerkjente båtbyggere og har bygget båter for America’s Cup, Admiral’s Cup og Maxi VM. Båter fra Goetz  har også deltatt i to Volvo Ocean Races og Whitbread Round the World Race.

- Vårt seilteama har vært gjennom en nidig prosess for å velge designerne og båtbyggeri som kan bygge en vinnerbåt for neste Volvo Ocean Race. Jeg er overbevist om at  Botin Carkeek og Goetz Custom Boats er i stand til å gi oss den raskeste båten, sier skipper Ken Read. Laget trener for øyeblikket i farvannet utenfor New England med base i Newport, Rhode Island.

Powered by Labrador CMS